خوراکی هایی که مانع از تکثیر ویروس ها می شوند
به گزارش دانشنامه آریایی، ترکیبات گیاهی فلاونوئید ها دارای طیف وسیعی از فواید سلامتی از جمله مبارزه با ویروس ها هستند که ضمن تقویت ایمنی بدن، مانع از تکثیر آنها می شوند.
به گزارش خبرنگاران از خبرنگاران، مطالعه ای جدید در مورد ترکیبات گیاهی فلاونوئید ها که دارای طیف وسیعی از فواید سلامتی از جمله مبارزه با ویروس ها به ویژه ویروس آنفلوآنزاست و ضمن تقویت ایمنی بدن، مانع از تکثیر ویروس ها می شود، منتشر شده است.
فلاونوئید ها در ببیشتر میوه ها و سبزیجات یافت می شوند، اما برخی از آن ها حاوی مقادیر بیشتری از این ترکیبات هستند.
نتایج برخی از مطالعات نشان می دهد که فلاونوئید ها برای محافظت از بدن انسان در برابر آنفلوآنزا و سایر عفونت های ویروسی، با میکروب های روده همکاری می کنند؛ به گونه ای که فرد برای استفاده از فلاونوئید ها به منظور افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونت، به میکروب های مفید روده نیاز دارد.
میوه های حاوی فلاونوئید ها
سیب در رأس میوه های سرشار از فلاونوئید ها مانند کامفرول و کوئرستین قرار می گیرد و پوست سیب سرشار از لوتئولین است. این ترکیبات ضد عفونت و تکثیر ویروس ها از جمله ویروس آنفلوآنزا هستند.
شایع ترین فلاونوئید های موجود در انگور قرمز آنتوسیانین ها، فلاوونول، کاتچین ها و پروآنتوسیانیدین ها هستند. آنتوسیانین ترکیبی است که فقط در انگور قرمز موجود است.
شاه توت به دلیل اینکه حاوی تعداد زیادی فلاونوئید مانند لوتئولین، میریستین، کوئرستین، گالوکاچین، اپی گالوکاتچین، کاتچین و آنتوسیانیدین است به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی شناخته می شود.
فلاونوئید های موجود در پرتقال ممکن است به بهبود علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا مانند حالت تهوع و سرفه کمک کند. پرتقال حاوی کوئرستین، آپیژنین و کامفرول است. خوردن آب میوه پرتقال نیز مفید بوده، زیرا حاوی فلاونوئید است و می تواند به درمان عفونت های ویروسی کمک کند.
سبزیجات حاوی فلاونوئید ها
کلم قرمز تازه و ترشی آن حاوی بالاترین درصد فلاونوئید ها مانند کاتچین، کامپرول، کوئرستین، آپیژنین و سیانیدین، نوعی آنتوسیانین است و به مبارزه با بسکمک از ویروس های مقاوم آنفلوآنزا در برابر دارو کمک می کند.
هویج به لطف فلاونوئید های حیاتی موجود در آن از نظر بیولوژیکی فعال تلقی می شود و شامل کوئرستین، میریستین، نارینگن، کامپرول، روتین، آپی ژنین و لوتئولین است. این ترکیبات خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد ویروسی دارند.
خوردن مخلوط شلغم با عسل به درمان علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا مانند گلودرد کمک می کند. خوردن شلغم برای دفع بلغم و آرام شدن سرفه نیز مفید است.
آپی ژنین برجسته ترین فلاونوئید موجود در کرفس است. این نوع سبزی به درمان عفونت های ناشی از آنفلوآنزا و ویروس های انفی کمک می کند و علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا مانند گلودرد، بدن درد و سرفه را کاهش می دهد.
پیاز تازه حاوی فلاونوئید هایی مانند فلاونول، آنتوسیانین، دی هیدرات، کامپرول، کوئرستین و آپی ژنین است. متخصصان برای اینکه حداکثر بهره را از پیاز ببریم، مصرف خام یا کمی سرخ شده آن را توصیه می کنند.
سایر خوراکی های حاوی فلاونوئید
مطالعات علمی نشان می دهد که چای سیاه حاوی حدود 200 میلی گرم فلاونوئید در هر 100 میلی لیتر و چای سبز حاوی 71-126 میلی گرم فلاونوئید در هر 100 میلی لیتر است. کاتچین ها مهمترین فلاونوئید های موجود در چای سیاه به همراه ایزوفلاون و آنتوسیانین هستند.
فلاونوئید های ایزوفلاون به طور عمده در محصولات غذایی سویا یافت می شوند. ژنیستئین، نوعی ایزوفلاون موجود در سویا، شناخته شده است که باعث کاهش عفونت تعدادی از سویه های ویروس، از جمله آن هایی که عامل آنفلوآنزا هستند، می شود.
حبوبات شامل لوبیا، عدس و نخود فرنگی است. همه آن ها سرشار از انواع مختلف فلاونوئید ها مانند ژنیستئین و دایدزین هستند.
حبوبات به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و از بازگشت سرماخوردگی و آنفلوآنزا جلوگیری می کند.
یک مطالعه علمی ثابت کرده است که کاکائو دارای اثرات ضد آنفلوآنزا است. این مطالعه نشان داد که شکلات تلخ سرشار ازانواع فلاونوئید مانند کاتچین، پروسیانیدین و اپی کاتچین غنی است.
منبع: جام جم آنلاین