تغذیه صحیح جهت جلوگیری از چاقی و افسردگی در خانه نشینی کرونا

به گزارش دانشنامه آریایی، مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران ضمن هشدار نسبت به بروز چاقی و افسردگی در قرنطینه کرونا، به ارائه راهکارهایی برای برطرف این مسائل پرداخت.

تغذیه صحیح جهت جلوگیری از چاقی و افسردگی در خانه نشینی کرونا

جهت دریافت خدمات پتینه نقاشی ساختمان با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

به گزارش خبرنگاران، برلیانت بزرگمهر در تبادل نظر با ایسنا با اشاره به اینکه در روزهایی که به علت شیوع کرونا مردم مجبور به قرنطینه خانگی هستند، گفت: در این مدت ممکن است به علت کمبود تحرک و ماندن طولانی در خانه دو اختلال برای مردم رخ دهد؛ اختلال اول افزایش وزن، بروز چاقی و افزایش چربی های نامطلوب خون و اختلال دوم احساس خستگی، کسالت و حتی در بعضی افراد افسردگی است.

وی در مورد راه های مقابله با افزایش وزن در این ایام، اضافه نمود: از مصرف غذاهای سرخ نموده و چرب و موادی که حاوی چربی زیاد هستند مانند خامه، کره، گوشت های پرچرب و... باید خودداری گردد. همچنین باید در مصرف گوشت قرمز احتیاط گردد. برای پیشگیری از افزایش چربی های نامطلوب خون ضروری است چند وعده در هفته گوشت سفید بویژه ماهی را جانشین گوشت قرمز کنیم. از سوی دیگر می توان مخلوط غلات و حبوبات را چند وعده در هفته جانشین گوشت قرمز کرد.

این مشاور تغذیه و رژیم درمانی در مورد مصرف زولبیا و بامیه که در ماه رمضان بیشتر مصرف می شوند، گفت: زولبیا و بامیه باعث افزایش وزن و بالا رفتن فشار خون در افراد مستعد خواهد شد؛ بنابراین باید در مصرف آن احتیاط گردد.

وی با بیان اینکه بعضی افراد برای پیشگیری از چاقی اقدام به حذف نان، برنج و سایر مواد نشاسته ای از برنامه غذایی خود می نمایند، تاکید نمود: این کار به هیچ عنوان صحیح نیست؛ چراکه انرژی مورد احتیاج روزانه بدن عمدتا از مواد نشاسته ای تامین می گردد و همچنین انرژی لازم برای فعالیت سلول های عصبی از کربوهیدرات ها تامین می گردد. بنابراین مواد نشاسته ای باید در برنامه غذایی روزانه گنجانده گردد، اما هرگز نباید در مصرف این مواد افراط گردد زیرا باعث بروز چاقی خواهد شد.

مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران ضمن تاکید بر اینکه برای پیشگیری از بروز چاقی در این روزها ورزش و پیاده روی مدام روزانه در محیط های خلوت بسیار پر اهمیت است، ادامه داد: یکی از عواملی که سبب عدم پرخوری می گردد این است که حتما همراه غذا از سبزی و سالاد استفاده کنیم. سبزی و سالاد به علت داشتن فیبر بالا احتیاج به جویدن زیاد داشته و همچنین جای زیادی در معده اشغال خواهند کرد؛ بنابراین باعث پیشگیری از پرخوری خواهند شد.

وی در پاسخ به این سوال که چگونه می توان در روزهای قرنطینه به مقابله با احساس کسالت و افسردگی رفت، توضیح داد: یکی از مهمترین اقدامات مصرف مواد غذایی است که در حفظ شادی و نشاط و برطرف بی حوصلگی موثر هستند. یکی از فاکتورهای غذایی که بر سلامت اعصاب و روان تاثیر مهمی دارد، میزان انرژی دریافتی روزانه است که این انرژی برای انجام تمام واکنش ها و اعمال حیاتی داخلی بدن از جمله برای فعالیت سلول های عصبی مورد احتیاج است. انرژی از کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها دریافت می گردد که بهتر است از این دست مواد انرژی زا نیز به اندازه متعادل استفاده گردد تا باعث چاقی نشوند.

بزرگمهر اضافه نمود: بهتر است از چربی های گیاهی که در حرارت محیط مایع هستند، استفاده کنیم و از مصرف چربی های حیوانی مانند دنبه و چربی های گوشت و مرغ پرهیز کنیم؛ زیرا باعث افزایش چربی های نامطلوب خون می شوند. پروتئین ها مانند انواع گوشت بویژه گوشت سفید، لبنیات کم چرب، تخم مرغ و مخلوط حبوبات و غلات در سلامت سیستم عصبی موثر هستند.

وی در مورد مصرف ویتامین ها بیان نمود: ویتامین ها بویژه ویتامین C، E و ویتامین های گروه B در سلامت سیستم عصبی نقش مهمی دارند. سبزیجات تازه حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین C هستند؛ همچنین میوه هایی مانند مرکبات (پرتقال، نارنگی، لیمو ترش و ...) و همچنین توت فرنگی و کیوی از منابع غنی ویتامین C هستند.

مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران ادامه داد: سبزی ها دارای مقادیری از ویتامین های گروه B هستند؛ جوانه ها بویژه جوانه گندم، ماهی، گوشت قرمز و مرغ، حبوبات و غلات با سبوس نیز از منابع خوب ویتامین B محسوب می گردد. ویتامین E نیز در جوانه ها بویژه جوانه گندم، حبوبات و غلات با سبوس و روغن های گیاهی مایع وجود دارند. بنابراین با مصرف این مواد غذایی می توانیم سلامت سیستم عصبی و شادابی و نشاط را تامین کنیم.

وی ضمن تاکید مجدد بر مصرف سالاد و سبزی، توضیح داد: البته بهتر است به جای مصرف سس های آماده از آب لیموترش تازه و یک قاشق روغن زیتون بهره ببرید. توجه کنید در شست وشو و ضدعفونی کردن کامل سبزیجات باید دقت ویژه ای کرد. ورزش و پیاده روی در مناطق خلوت نیز به روحیه سازی و شادابی و نشاط یاری می نماید.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 16 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: encaria.ir شناسه مطلب: 1061

به "تغذیه صحیح جهت جلوگیری از چاقی و افسردگی در خانه نشینی کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تغذیه صحیح جهت جلوگیری از چاقی و افسردگی در خانه نشینی کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید