طرز تهیه خورش کنگر، خورش خوشمزه بهاری

به گزارش دانشنامه آریایی، خبرنگارانـ خورشت ها از غذا های اصیل و پایه ثابت سفره های غذای ایرانی هستند که تنوع بسیاری دارند. در شهر های مختلف ایران خورشت ها را به سبک ها و روش های گوناگون طبخ می نمایند. خورش کنگر یکی از خورش های اصیل و قدیمی ایرانی است که می توانید آن را همزمان با فرا رسیدن بهار و روییدن گیاه کنگر تهیه کنید و از خوردن یک غذای تازه در کنار خانواده لذت ببرید.

طرز تهیه خورش کنگر، خورش خوشمزه بهاری

به گزارش خبرنگاران، این خورش علاوه بر طعم خوب و دلچسبی که دارد، به علت داشتن گیاه کنگر غذایی کامل و سرشار از مواد مغذی است. در ادامه این مطلب طرز تهیه خورش کنگر همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه خورش کنگر

کنگر: 1 کیلوگرم

پیاز بزرگ: 1 عدد

گوشت خورشتی: 300 گرم

جعفری: 200 گرم

نعناع: 50 گرم

لیمو عمانی: 2 عدد

آبلیمو یا آبغوره: 2 قاشق غذاخوری

زعفران دم نموده: 1 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به کنگر

کنگر نوعی گیاه است که در فصل بهار می روید و طبع گرمی دارد. این گیاه بهاری به دو رنگ سبز و زرد در طبیعت موجود است و خار های زیادی دارد. گیاه کنگر خودرو است و به خودی خود تکثیر و رشد می نماید. کنگر گیاهی مفید است که برای درمان یرقان، برطرف سوء هاضمه، درد معده، نفخ، یبوست، اسهال و جبران کم خونی های بعد از جراحی بسیار مفید است. برای برداشت و چیدن کنگر باید با یک بیلچه ابتدا ریشه این گیاه را با احتیاط از خاک بیرون بیاورید و برگ های آن را جدا کنید و دور بریزید. برای تهیه خورش کنگر باید از ریشه گیاه کنگر بهره ببرید.

نکات مربوط به پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح دهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد ها از آن استفاده کرد.

پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به میزان کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند.

نکات مربوط به گوشت

معمولا وقتی صحبت از گوشت قرمز می گردد، بیش تر از مضرات آن گفته می گردد؛ اما همان طور که می دانید گوشت قرمز حاوی میزان بالای پروتئین و برترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچه ها و استحکام عضلانی بدن است. بعلاوه دارای میزان قابل توجهی از امگا 3 و منبع غنی آهن است که برای پیشگیری از کم خونی بسیار موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین موجود در خون یاری می نماید و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت می بخشد. گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامین های گروه B است. این گروه از ویتامین ها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری هستند.

همان طور که ملاحظه می کنید، گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مهم این است که به میزان مناسب مصرف گردد و مصرف 1 الی 2 بار آن در هفته برای بدن بسیار مفید است. اگر برای تهیه خورش از گوشت گوسفند استفاده می کنید، این نکته را در نظر داشته باشید که گوشت گوسفند در فرآیند پخت آب می گردد؛ بنابراین باید میزان گوشت را بزرگ تر کنید.

طرز تهیه مرحله به مرحله خورش کنگر

1 ـ ابتدا کنگر را خوب بشویید و به این صورت خرد کنید: قسمت های ریشه مانند را جدا کنید؛ سپس تیغ و پوست را با چاقو از ساقه جدا کنید و کنگر ها را به صورت خلالی برش بزنید.

2 ـ پیاز را خرد کنید و داخل یک قابلمه مناسب بریزید. کمی روغن اضافه کنید و قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید. صبر کنید تا پیاز ها کمی نرم شوند؛ سپس گوشت خورشتی را به پیاز اضافه کنید و روی آن به میزان لازم فلفل سیاه و زردچوبه بپاشید.

3 ـ بعد از اینکه گوشت کمی تفت خورد، یک تا دو لیوان آب جوش را همراه با زعفران دم نموده به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و شعله اجاق گاز را کم کنید. حدود دو ساعت و نیم زمان بدهید تا گوشت با شعله کم بپزد.

4 ـ در این فاصله جعفری و نعناع را خوب بشویید؛ سپس خرد کنید. داخل یک ماهی تابه کمی روغن بریزید و آن را روی اجاق گاز بگذارید. سبزی های خرد شده را داخل ماهی تابه بریزید و با حرارت کم تفت بدهید. وقتی آب سبزی کشیده شد، کنگر را به ماهی تابه اضافه کنید و حدود پانزده دقیقه تفت بدهید. وقتی رنگ کنگر تغییر کرد، اجاق گاز را خاموش کنید.

5 ـ بعد از اینکه گوشت پخت، سبزی و کنگر تفت داده شده را همراه با لیمو عمانی به قابلمه خورش اضافه کنید و دوباره درب قابلمه را ببندید و زمان بدهید تا خورش جا بیفتد.

6 ـ بیست دقیقه آخر پخت خورش نمک و آبلیمو یا آبغوره را به قابلمه اضافه کنید. بعد از اینکه خورش جا افتاد و به روغن آمد، اجاق گاز را خاموش کنید و این خورش خوشمزه و پر خاصیت را همراه با کته یا پلوی زعفرانی میل کنید. نوش جان.

نکته

خورش کنگر در ایران به دو شکل سبز و قرمز تهیه می گردد. برای تهیه خورش کنگر می توانید به جای استفاده از سبزی از رب گوجه فرنگی و زعفران بهره ببرید؛ بعلاوه اگر دوست دارید طعم خورش شما ترش تر گردد، می توانید به جای رب گوجه فرنگی از رب انار بهره ببرید.

منبع: فرارو
انتشار: 28 تیر 1401 بروزرسانی: 28 تیر 1401 گردآورنده: encaria.ir شناسه مطلب: 2227

به "طرز تهیه خورش کنگر، خورش خوشمزه بهاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش کنگر، خورش خوشمزه بهاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید