دریاچه سیاه گاو؛ دریاچه دوقلوی ایران
به گزارش دانشنامه آریایی، دریاچه سیاه گاو ایلام از دریاچه های دوقلوی ایران است در اطراف این دریاچه دشت ها و کوه هاى نسبتا مرتفعی قراردارد که جلوه هاى بهارى و پاییزى زیبایی را به وجود آورده است.
دریاچه سیاه گاو در موقعیت جغرافیایی N325142 E474203 در استان ایلام قراردارد.این دریاچه در فاصله 8 کیلومترى سراب باغ آبدانان واقع شده است.
این دریاچه یکی از جاذبه های بکر طبیعی و نادر در ایران است که سرچشمه آن در اعماق زمین، کف جوش است. رودخانه سیاه گاو پس از عبور از بین صخره، دره و ارتفاعات کبیرکوه در جنوب شرقی آبدانان به دو دریاچه تبدیل می شود که دریاچه اول با کمی اختلاف سطح در بالادست دریاچه دوم قرار گرفته است.
ایلام (کردى:ئیلام) یکی از شهرهای غربی ایران و مرکز استان ایلام است که بعد از شهرهای کرمانشاه و سنندج سومین مرکز جامعه کرد در ایران است. در گذشته به علت اینکه مقر تابستانی والی بود، به حسین آباد پشتکوه معروف بوده است
درباره نام این دریاچه داستان های زیادی وجود دارد، برخی بومیان معتقد هستند به علت شباهت شکل دریاچه به شاخ گاو نام آن سیاه گاه است و به گفته برخی و بر اساس افسانه ها در گذشته های دور در این دریاچه اسب آبی زندگی می کرده و از آنجایی که اسب آبی سیاه رنگ و ناشناخته بوده، به سیاه گاو معروف شده است. در مورد وجه تسمیه دریاچه سیاه گاو به زعم دوستان آبدانانی سیاگ او نام درست این دریاچه است. سیاگ در گویش مردم منطقه به معنی فیلی یا همان کبود و سیاه است و او همان آب است.
با رسیدن به دریاچه گاو سیاه شما با دو دریاچه کنار هم روبرو خواهید شد، دو دریاچه که به وسیله کانالی طبیعی به عرض دو متر، عمق یک و نیم متر به طول 70 متر به هم مرتبط هستند. با گذر زمان به علت فرسایش و رویش گیاهان آب دوست مانند نی، مساحت این دریاچه رو به کاهش است. دریاچه سیاه گاه از نوع آب شیرین است و آب درون آن به صورت دایم در جریان است. زلالی آب همراه با جلوه نیزار و پایکوبی نور زیبایی دریاچه رو دو چندان کرده است. گردشگران زیادی هستند که در سال مخصوصا فصل بهار و اواخر زمستان به تماشای دریاچه دو قلو سیاه گاو می آیند و از طبیعت اینجا لذت میبرند.
منبع: کجارو / دالاهو / irandeserts.com / fa.wikipedia.org