رنگین کمان غذا در سفره افطار آسیا ؛ مالزی و سنگاپور

به گزارش دانشنامه آریایی، سفره افطار مسلمانان مالزی و سنگاپور ترکیبی از انواع غذاهای خوشمزه و متنوع برگرفته از فرهنگ مالایی است.

رنگین کمان غذا در سفره افطار آسیا ؛ مالزی و سنگاپور

با تور مالزی از توسعه یافته ترین کشور شرق آسیا دیدن کنید.

در ماه رمضان در تور مالزی یا تور سنگاپور شرکت می کنید؟ پس غذاهای این کشورها در این ماه مبارک را بشناسید.

تور مالزی ارزان

مسلمانان مالزی و سنگاپور نیز مانند مردم سایر کشورهای مسلمان در تمام طول روز از خوردن و آشامیدن امتناع می نمایند و در انتها روز روزه خود را با غذاهای سالم و خوشمزه برگرفته از آشپزی سنتی مالایی افطار می نمایند. حتی در ماه رمضان غذاهای سنتی از اهمیت بیشتری برخوردار می شوند. بنابراین، در ادامه به بعضی از محبوب ترین خوراکی های سفره افطار مردم مالزی و سنگاپور خواهیم پرداخت.

بوبور لامبوک (Bubur Lambuk)

روزه داران مالزی و سنگاپور نیز افطار خود را با غذاهای سبکی مانند سوپ و پوره شروع می نمایند و به هیچ عنوان به سراغ غذاهای تند نمی روند. بوبور لامیوک نیز یکی از غذاهای سبکی است که در زمان سحر و افطار صرف می گردد. این سوپ ترکیبی از پوره برنج، سیب زمینی شیرین، گوشت، میگو و ادویه جات است.

بوبور لامبوک غذای سبک و به دلیل عدم استفاده از ادویه های تند، زود هضم است و از گذشته طبق رسم به صورت رایگان سرو می گردد.

کتوپات (Ketupat)

کتوپات نوعی دامپلینگ است که برنج داخل پوششی از برگ های نخل پخته می گردد. این پوشش گیاهی قابلیت جذب آب را دارد. البته کتوپات به تنهایی سرو نمی گردد، بلکه در ایام عید پس از خارج کردن پوشش خارجی آن به همراه رندانگ (Rendang، غذای گوشتی پرادویه)، ساتای (Satay، گوشت کبابی به سیخ کشیده شده و چاشنی زده همراه با سس) یا سایر غذاهای ویژه عید صرف می گردد.

برای مالایی ها کتوپات یکی از سمبل های عید فطر محسوب می گردد و این مسئله ریشه در باورهای مردم جاوه دارد. آن ها بر این باور هستند که کتوپات نماد ngaku lepat یا اقرار به گناه و بخشیده شدن (ماهیت اصلی ماه رمضان) است.

که با نام جیائوزی نیز شناخته می گردد نوعی غذای چینی است که آرد گندم و آب در آن به صورت خمیر درآمده و بعد از نازک شدن توسط وردنه به عنوان پوشش موادی مانند گوشت، میگو و سبزیجات استفاده می گردد. مواد پس از پیچانده شدن در خمیر از طریق آب پز کردن، سرخ کردن، روغن پزی عمیق یا بخارپز کردن پخت می شوند.

هاری رایا (Hari Raya) یکی دیگر از غذاهای برنجی مالایی ویژه رمضان است که در آن برنج به صورت رول در برگ موز پخته شده و پس از پخت برش زده شده و به همراه گوشت و سبزیجات سرو می گردد.

راملی برگر (Ramly Burgers)

راملی برگر نوعی همبرگر به سبگ مالایی است که در طول ماه رمضان در بازارهای شبانه پاسار مالام تهیه و فروخته می گردد. این همبرگر با نوع غربی خود دارای وجوه مشترک است، ولی موادی مانند ادویه های ویژه مالزی، ورسسترشایر (Worcestershire) و تخم مرغ به آن افزوده می گردد.

مقام های دولتی سنگاپور شدیدا مخالف راملی برگرهای وارداتی بوده و در مرزها محموله ها را ضبط می نمایند و تولیدنمایندگان داخلی سعی در عرضه و تامین تقاضای این غذای محبوب خیابانی را دارند.

رندانگ (Rendang)

رندانگ نوعی غذای گوشتی است که از گوشت قرمز، اردک یا مرغ تهیه می گردد. برای طبخ این غذا گوشت مورد نظر در شیر نارگیل و ادویه جات برای ساعت های طولانی و به آرامی پخته می گردد. مدت زمان پخت طولانی باعث غلیظ شدن سس و نرم شدن گوشت می گردد.

کوئه لاپیس (Kuih Lapis)

کوئه لاپیس نوعی دسر مالایی است که در طول ماه رمضان تهیه می گردد. این کیک خوشمزه دارای لایه های مختلفی است. اگرچه لاپیس متعلق به مالزی است، ولی در سایر کشورهای جنوب شرق آسیا نیز به عنوان نماد ماه رمضان تهیه می گردد.

در انتها پیشنهاد می کنیم برای گشت و گذار در مالزی و سنگاپور، جاهای دیدنی مالزی و جاهای دیدنی سنگاپور را در خبرنگاران ببینید.

منبع: کجارو / tripsavvy
انتشار: 7 آبان 1398 بروزرسانی: 7 مهر 1399 گردآورنده: encaria.ir شناسه مطلب: 503

به "رنگین کمان غذا در سفره افطار آسیا ؛ مالزی و سنگاپور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رنگین کمان غذا در سفره افطار آسیا ؛ مالزی و سنگاپور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید