طرز تهیه دسر ماه رمضان به 4 روش
به گزارش دانشنامه آریایی، دسر ماه رمضان برای افرادی که به خوردن خوراکی های شیرین علاقه دارند، به شکل های مختلف و با مواد متنوعی چون انواع میوه، خرما و ژله درست می گردد. با انواع دسر ماه رمضان همراه ما باشید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - هرچند در آشپزی ایرانی مقوله ای تحت عنوان دسر وجود ندارد، ولی خوردنی های شیرینی که پس از غذای اصلی برای تفنن خورده می شوند، بسیارند و با اندکی تغییر در آن ها می توان مجموعه ای از دسر های جدید درست کرد که به عنوان دسر ماه رمضان استفاده گردد.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
1. تارت خرما
2. دسر موز با ژلاتین
3. پودینگ آناناس
4. حلوای تخم مرغ
طبق نظر متخصصان تغذیه، هدف از روزه داری، حذف یک وعده از رژیم غذایی است و نباید وعده حذف شده را به صورت افزایش حجم غذا های مصرف شده در افطار و سحری جبران کرد. مقدار کالری دریافتی در ماه رمضان باید 30 درصد کاهش پیدا کند، ولی علی رغم کاهش میزان غذا در ماه رمضان، متخصصان مصرف میوه، سبزی و مایعات را بسیار توصیه می نمایند. تامین ویتامین های ضروری بدن در ماه رمضان تنها با مصرف میوه ها و سبزیجات تازه در فاصله افطار تا سحر امکان پذیر است. دسر های خوشمزه زیادی را می توان با انواع میوه، خرما و ژلاتین درست کرد و به عنوان افطار یا پس از شام مصرف نمود، دسرهایی، چون تارت سیب، ترافل خرما، رنگینک، شله زرد، مسقطی و… که قبلا آموزش داده شده اند. در این مطلب قصد داریم شما را با چند نمونه از دسر های جدید و خوشمزه مخصوص ماه رمضان (دسر ماه رمضان) آشنا سازیم. با ما همراه باشید.
1. تارت خرما
تارت خرما یکی از دسر های خوشمزه و مقوی است که می تواند به عنوان دسر ماه رمضان، همراه با چای سرو گردد.
مواد لازم | |
شیر | 1 پیمانه |
روغن مایع | 1 پیمانه |
تخم مرغ | 8 عدد |
بکینگ پودر | 1 قاشق غذاخوری |
وانیل | 1 قاشق چایخوری |
آرد | 1 پیمانه |
شکر | 3 قاشق غذاخوری |
خرما | 500 گرم |
مغز گردوی کوبیده | 500 گرم |
دارچین و هل کوبیده | از هر کدام 1 قاشق مرباخوری |
طرز تهیه:
- تخم مرغ ها را خوب بزنید، سپس شکر را اضافه نموده و با هم بزنید تا کرم رنگ گردد.
- به ترتیب روغن، شیر، وانیل و بکینگ پودر را اضافه نموده و هم بزنید، سپس آرد را در حدی اضافه کنید که خمیر سفت گردد.
- روی سطح کار کمی آرد بپاشید و با وردنه خمیر را به ضخامت یک سانتی متر پهن کنید.
- کف قالب مورد نظر را چرب نموده و خمیر را در آن قرار دهید، وردنه را روی لبه قالب بغلطانید و حاشیه اضافه خمیر را بردارید.
- خرما را با یک لیوان آب و هل روی حرارت قرار دهید تا بجوشد، سپس هسته و کلاهک آن را جدا نموده و با همان آب خوب بکوبید یا در غذاساز بریزید تا له گردد.
- مغز گردوی خرد شده و دارچین را به خرما اضافه نموده و خوب با هم مخلوط کنید و روی خمیر پهن شده کف قالب بریزید.
- روی آن را با خلال بادام و مغز گردو تزیین کنید و به مدت 30 دقیقه در فر 120 درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزد.
2. دسر موز با ژلاتین
دسر موز با ژلاتین یکی از دسرهای میوه ای است که می تواند کمبود املاح و ویتامین ناشی از روزه داری را جبران نموده و به عنوان دسر ماه رمضان استفاده گردد. خوردن یک دسر خوشمزه پس از شام می تواند بسیار لذت بخش باشد.
مواد لازم | |
ژلاتین | 5 ورق |
موز | 4 عدد |
شکر | 1/2 لیوان |
آب میوه دلخواه | 1 استکان |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه:
- ژلاتین را 10 دقیقه در یک لیوان آب سرد خیس کنید.
- شکر، آبلیمو و آب میوه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آید، سپس ژلاتین را به آن اضافه کنید.
- سه عدد موز را رنده نموده و به مخلوط فوق اضافه کنید، سپس مخلوط را از روی حرارت بردارید.
- مخلوط را در ظرف سرو ریخته و در یخچال قرار دهید.
- پس از اینکه دسر سرد شد و خودش را گرفت، روی آن را با موز تزیین کنید.
3. پودینگ آناناس
پودینگ آناناس یک دسر فوق العاده جذاب و لذیذ است که به عنوان بخش پایانی شام در ماه رمضان گزینه مناسبی بوده و ترکیب آناناس و خامه موجود در آن برای بیشتر افراد لذت بخش است.
مواد لازم | |
کمپوت آناناس | 1 قوطی کوچک |
شیر | 1/2 لیتر |
پودر کاستر | 2 قاشق غذاخوری سرپر |
شکر | 4 قاشق غذاخوری |
خامه | 100 گرم |
بیسکوییت ساده | 200 گرم |
طرز تهیه:
- بیسکوییت ها را پودر نموده و کف ظرف شیشه ای بریزید.
- شیر، پودر کاستر، شکر و را خوب با هم مخلوط کنید تا یکدست گردد، سپس حرارت دهید تا کمی غلیظ گردد.
- مخلوط فوق را از روی حرارت برداشته و خامه را با آن مخلوط کنید تا به شکل سس درآید.
- سس حاصل را روی بیسکوییت بریزید و فرصت دهید تا سرد گردد.
- روی دسر را با تکه های آناناس تزیین نموده و در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
4. حلوای تخم مرغ
حلوای تخم مرغ، دسری است خوشمزه و بسیار مغذی که طبعا باید پس از یک شام سبک به عنوان دسر ماه رمضان، خورده گردد.
مواد لازم | |
آرد برنج | 1 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
زرده تخم مرغ | 6 عدد |
روغن | 1/2 پیمانه |
هل و گلاب | 1/2 پیمانه |
محلول زعفران | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه:
- زرده تخم مرغ را با شکر بزنید تا سفید شده و کف کند.
- زعفران دم نموده، هل و گلاب را به مخلوط زرده تخم مرغ و شکر اضافه نموده و هم بزنید.
- روغن را در تابه ای روی حرارت ملایم داغ کنید، آرد برنج را در آن ریخته و با قاشق چوبی هم بزنید تا کمی رنگ بگیرد.
- سپس از روی حرارت برداشته، مخلوط تخم مرغ و شکر را کم کم در تابه بریزید و سریع هم بزنید.
- تابه را مجددا روی حرارت ملایم قرار داده و هم بزنید تا مایه به روغن بنشیند.
- از روی حرارت برداشته در ظرف مناسب بکشید و فرصت دهید تا سرد گردد.
نکته: برای تهیه 1/2 پیمانه هل و گلاب، 4-5 دانه هل را بکوبید و در 1/4 پیمانه آب روی حرارت ملایم بجوشانید تا مقدار آب آن نصف گردد. سپس از صافی گذرانده و 1/4 پیمانه گلاب به آن اضافه کنید.
از دیگر انواع دسر ماه رمضان می توان به انواع فرنی ها، لقیمات و … اشاره نمود. علاقه مندان به آشپزی سنتی ترجیح می دهند به جای تهیه دستورات مدرن و جدید از دسرهای قدیمی تر همچون انواع حلوا یا شله زرد استفاده نمایند. هنوز بسیاری از ما طعم کم نظیر شله زردهای مادربزرگ هایمان را فراموش ننموده ایم.
مجله خبرنگاران مجموعه ای از انواع دسر ماه رمضان را برای خوانندگان خود تهیه نموده است.
چنانچه دستور یا طرز تهیه دسر دیگری مخصوص ماه رمضان مد نظر است. آن را در انتهای همین مطلب و در قسمت نظرات با دیگران به اشتراک گذارید.
منبع: setare.com