طرز تهیه کیک کدو حلوایی با شیره انگور یا خرما با کمترین میزان شکر
به گزارش دانشنامه آریایی، کیک کدو حلوایی با شیره، یکی از پاییزی سبک و خوش عطره که طعم گرم شیره خرما یا انگور رو با لطافت پوره کدو حلوایی ترکیب می کنه. این برخلاف کیک های کره ای یا شکری، حالت مرطوب و نرم تری داره و بدون احتیاج به خامه یا تزئین خاص، خودش یه دسر کامل و مقوی حساب می شه. می تونین از هر نوع شیره که در دسترس دارین استفاده کنین؛ چه شیره خرما باشه که رنگ تیره و طعم قوی تری می ده، چه شیره انگور که مزه لطیف تر و شیرینی ملایم تری داره. در این مقاله از در ما طرز تهیه کیک کدو حلوایی با شیره رو آموزش میدیم.

طرز تهیه کیک کدو حلوایی با شیره در یک نگاه
برای تهیه کیک کدو حلوایی با شیره، اول کدو رو پوست بگیرین، خرد کنین و با کمی آب روی حرارت ملایم بپزین تا نرم بشه، بعد له کنین تا پوره صاف و غلیظی به دست بیاد. آرد و بیکینگ پودر رو سه بار الک کنین و با دارچین، جوز هندی و نمک مخلوط کنین. تخم مرغ ها رو جدا هم بزنین تا پوک و کرم رنگ بشن، بعد شکر، روغن، وانیل و شیره خرما یا انگور رو اضافه کنین و خوب مخلوط کنین.
پوره سرد کدو رو بریزین و با مواد تر ترکیب کنین. آرد و طعم دهنده ها رو در سه مرحله اضافه کنین تا خمیر لطیف و براق بشه. قالب رو چرب و آردپاشی کنین، خمیر رو بریزین و رویش رو صاف کنین. فر رو روی 175 درجه گرم کنین و کیک رو حدود 45 دقیقه بپزین تا طلایی و پف دار بشه. بعد از سرد شدن، کیک رو از قالب جدا کنین و آن را سرو کنید.
برای خوندن اندازه مواد اولیه، مراحل و جزئیات طرز تهیه کیک کدو حلوایی با شیره ادامه مطلب رو مطالعه کنید.
مواد اولیه برای تهیه کیک کدو حلوایی و شیره
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
کدو حلوایی پوره شده | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
تخم مرغ | 3 عدد |
آرد سفید قنادی | 2 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
شیره خرما یا شیره انگور | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
روغن مایع | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
بیکینگ پودر | 2 قاشق چای خوری |
دارچین | 1 قاشق چای خوری |
جوز هندی | 1/4 قاشق چای خوری |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
نمک | نوک قاشق چای خوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت کیک کدو حلوایی با شیره: 45 دقیقه
مراحل طرز تهیه کیک کدو حلوایی با شیره انگور یا خرما
کیک کدو حلوایی با شیره یه دسر پاییزی خوش عطر و مقویه که رنگ گرمش یادآور عصرای سرد فصل کدوئه. ترکیب پوره کدو با شیره خرما یا انگور باعث می شه یه کیک نرم، مرطوب و انرژی زا داشته باشین که برای صبحانه یا عصرانه عالیه.
مرحله اول: کدو رو آماده کنین
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک کدو حلوایی با شیره انگور یا خرما، کدو رو بشورین و با چاقوی تیز پوستش رو بگیرین. دانه ها و بخش رشته ای داخلش رو جدا کنین تا پوره نهایی نرم تر بشه.
بعد کدو رو به تکه های نسبتاً یکسان برش بدین تا موقع پخت همه قطعات به صورت یکنواخت نرم بشن. برای کیک کدو حلوایی بهتره از کدو حلوایی نارنجی یا کدو تنبل شیرین استفاده کنین چون هم رنگش براق تر می شه هم مزه ملایم تری داره.
مرحله دوم: کدو حلوایی رو بپزین
تکه های کدو رو داخل قابلمه بریزین و یکی دو قاشق آب اضافه کنین تا بخار ایجاد بشه و کدوها بدون سوختن نرم بشن. در قابلمه رو بذارین و روی حرارت ملایم حدود بیست دقیقه بپزین تا کاملاً نرم بشه. حین پخت چند بار در قابلمه رو بردارین و کدوها رو زیر و رو کنین تا قسمت پایین نسوزه. وقتی با چنگال راحت له شد یعنی آماده ا ست.
مرحله سوم: کدو حلوایی رو پوره کنین
کدوهای پخته شده رو کنار بذارین تا خنک بشن. بعد با گوشت کوب یا مخلوط کن کاملاً له کنین تا هیچ تکه ای باقی نمونه. اگر حس کردین پوره کمی آب دار شده، می تونین دوباره روی حرارت خیلی ملایم بذارین تا آب اضافه اش تبخیر بشه. نتیجه باید پوره نرم و غلیظی باشه که بافت کیک رو مرطوب کنه ولی آبکی نباشه.
مرحله چهارم: آرد و بیکینگ پودر رو سه بار الک کنین
آرد و بیکینگ پودر رو تو یه کاسه بریزین و با هم مخلوط کنین. بعد سه بار الک کنین تا هوا بخوره و بافت سبک تری پیدا کنه. این مرحله رو جدی بگیرین چون الک کردن آرد باعث می شه گلوله های خشک داخل خمیر به وجود نیاد و در نهایت کیک پف بیشتری بگیره و بافتش نرم تر بشه.
شما می تونید آرد و بکینگ پودر رو به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله پنجم: دارچین، جوز هندی و نمک رو اضافه کنین
به مخلوط آرد و بکینگ پودر، دارچین، جوز هندی و نوک قاشق نمک رو اضافه کنین. با قاشق خشک مواد رو مخلوط کنین تا طعم دهنده ها و نمک کاملاً با آرد ترکیب بشن. این کار باعث می شه عطر طعم دهنده ها در تمام خمیر پخش بشه و هنگام پخت بوی دارچین و جوز هندی یکدست حس بشه.
شما می تونید پودر دارچین، جوز هندی و نمک رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله ششم: تخم مرغ ها رو هم بزنین
در ادامه طرز تهیه کیک کدو حلوایی با شیره خرما یا انگور، تخم مرغ ها رو داخل یه کاسه بزرگ بشکنین و با همزن برقی حدود پنج دقیقه هم بزنین تا کاملاً پوک و کرم رنگ بشه. وقتی حجمش دو برابر شد و رد همزن روی سطح دیده شد، یعنی آماده ا ست. هوایی که داخل تخم مرغ ها می ره به پف بهتر و سبک تر شدن بافت کیک یاری زیادی می کنه.
شما می تونید تخم مرغ رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله هفتم: مواد تر رو اضافه کنین
شکر، روغن و وانیل رو به تخم مرغ های زده شده اضافه کنین و با همزن حدود دو دقیقه بزنین تا کاملاً یکدست بشه. بعد شیره خرما () یا شیره انگور () رو اضافه کنین و دوباره هم بزنین تا رنگ ترکیب یکدست و قهوه ای طلایی بشه. توجه کنین که شیره رو باید کم کم اضافه کنین تا با مواد مخلوط بشه و ته نشین نشه.
شما می تونید شکر، روغن، وانیل، شیره خرما و شیره انگور رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله هشتم: پوره کدو رو اضافه کنین
پوره سرد شده کدو رو داخل مواد تر بریزین و با لیسک یا قاشق چوبی مخلوط کنین. پوره باید کاملاً سرد باشه چون حرارت بالا می تونه ترکیب تخم مرغ رو ببُره و خمیر حالت بریده پیدا کنه. وقتی رنگ نارنجی یکنواخت شد و حس کردین بوی شیره و کدو با هم ترکیب شدن، این مرحله از طرز تهیه کیک کدو حلوایی آماده ا ست.
مرحله نهم: مواد خشک کیک رو با ترکیب تر مخلوط کنین
مخلوط آرد و طعم دهنده ها رو در سه نوبت اضافه کنین. هر بار که کمی آرد می ریزین، با لیسک، آهسته از پایین به بالا هم بزنین تا خمیر شکل بگیره. اگه زیاد هم بزنین، کیک سفت می شه. خمیر باید لطیف، کمی غلیظ و براق باشه. در انتها، لبه های کاسه رو تمیز کنین تا آرد خشک باقی نمونه.
مرحله دهم: قالب کیک رو آماده کنین
قالب رو با اندازه کمی روغن یا کره چرب کنین و کفش رو آرد پاشی کنین. می تونین از قالب مستطیلی یا گرد استفاده کنین. اگه دوست دارین سطح کیک صاف تر دربیاد، از کاغذ روغنی کف قالب یاری بگیرین. خمیر رو داخل قالب بریزین و سطحش رو با کاردک صاف کنین تا پختش یکنواخت بشه.
مرحله یازدهم: کیک کدو حلوایی با شیره رو بپزین
فر رو حدود ده دقیقه قبل از قرار دادن قالب روی دمای 175 درجه سانتی گراد گرم کنین. قالب رو داخل فر بذارین و حدود چهل و پنج دقیقه صبر کنین. برای آزمون پخت کیک، خلال دندون رو در مرکز کیک فرو ببرین؛ اگه تمیز بیرون اومد یعنی کیک کاملاً پخته. در صورت احتیاج می تونین پنج دقیقه اضافی بذارین تا سطحش طلایی تر بشه.
مرحله آخر: کیک کدو حلوایی رو سرو کنین
کیک کدو حلوایی رو بعد از خارج کردن از فر حدود ده دقیقه در قالب بذارین تا از حرارت بیفته، بعد با دقت از قالب جدا کنین. روی توری فلزی بذارین تا کاملاً سرد بشه. وقتی خنک شد با چای یا دمنوش سرو کنید و از طعم این دسر پاییزی لذت ببرید.
روش تهیه کیک کدو حلوایی با شیره بدون فر (در قابلمه)
کیک کدو حلوایی با شیره بدون فر، تقریباً همون بافت و طعم نسخه اصلی رو داره، فقط روش پختش متفاوته و برای افرادی مناسبه که به فر دسترسی ندارن. تو این روش، همه مراحل آماده سازی مواد مثل پوره کردن کدو، هم زدن تخم مرغ ها، ترکیب شیره، آرد و طعم دهنده ها دقیقاً مثل دستور قبلی انجام می شن تا خمیر لطیف و براق آماده بشه.
در طرز تهیه کیک کدو حلوایی با شیره انگور بدون فر، از قابلمه ضخیم یا تابه ای با درِ محکم استفاده کنین. کف قابلمه رو با کاغذ روغنی یا کمی روغن چرب کنین، خمیر رو بریزین و درِ قابلمه رو ببندین. زیر قابلمه باید شعله پخش کن باشه تا حرارت یکنواخت پخش بشه و سطح پایین نسوزه.
روی حرارت خیلی ملایم حدود پنجاه دقیقه بذارین تا کاملاً بپزه. می تونین بعد از نیم ساعت درب قابلمه رو باز کنین و با خلال دندون شرایط پخت رو چک کنین. نتیجه، کیکی مرطوب و خوش رنگه که تفاوت زیادی با نوع فر نداره و فقط بافتش کمی نرم تره.
نکات مهم در طرز تهیه کیک کدو حلوایی با شیره با بافتی لطیف
- در تهیه کیک کدو حلوایی با شیره حتماً باید پوره کدو کاملاً سرد باشه تا موقع ترکیب با تخم مرغ ها باعث بریدن بافت خمیر و سنگین شدن کیک نشه.
- اگه می خواین رنگ کیک روشن تر بمونه، شیره رو بعد از ترکیب کامل مواد تر اضافه کنین تا روی حرارت طولانی قرار نگیره و ته مزه تلخ پیدا نکنه.
- در این کیک نباید اندازه آرد رو زیاد کنین چون بافتش باید مرطوب بمونه. بافت مطلوب مثل کیک صبحانه نرم و سبکه و نباید حالت نان خشک بگیره.
- وقتی طعم دهنده ها مثل دارچین و جوز هندی رو با آرد مخلوط می کنین، بوی تندشون متعادل تر می شه و در پخت پخش یکنواختی پیدا می کنه.
- بهتره از قالب ضخیم و شعله پخش کن مناسب استفاده کنین تا حرارت یکنواخت به خمیر برسه و دمای پایین باعث پف بهتر و نرمی بیشتر بشه.
- اگر به جای شیره خرما از شیره انگور استفاده کنین، رنگ کیک طلایی تر و طعمش سبک تر می شه، ولی شیره خرما مزه گرم تر و شیرینی قوی تری بهش می ده و برای فصل سرد انتخاب مناسبیه.
- کیک کدو حلوایی با شیره رو بعد از پخت سریع از قالب جدا نکنین. باید ده دقیقه استراحت کنه تا بخار درونی کیک خارج بشه و سطحش ترک نخوره.
- در نسخه ای که در طرز تهیه کیک کدو حلوایی رژیمی گفته می شه، با کم کردن اندازه روغن و استفاده از آرد سبوس دار، ترکیب شیره و کدو به خوبی رطوبت کیک رو حفظ می کنه و باعث می شه هم سبک تر باشه هم انرژی کافی بده بدون اینکه سنگین بشه.
- اگه دنبال بافت مقوی تر و مغزدارتر هستین، دستور طرز تهیه کیک کدو حلوایی با گردو بر پایه همین کیک کدو حلوایی با شیره است؛ فقط کمی مغز گردوی خرد شده به خمیر اضافه می شه تا طعم غنی تری پیدا کنه.
- برای خوش عطر شدن کیک کدو حلوایی با شیره، اضافه کردن کمی پوست پرتقال یا عسل طبیعی در کنار شیره باعث می شه بوی پاییزی کدو و طعم دهنده ها تقویت بشه و طعمش دل نشین تر در بیاد.
فوت و فن های خوشمزه شدن کیک کدو حلوایی و شیره
چه نکته ای باعث می شه طعم کدو حلوایی در کیک بیشتر حس بشه؟
وقتی پوره کدو حلوایی رو تازه و بدون افزودن آب زیاد درست کنین، طعم طبیعی و شیرینی ملایمش تو خمیر حفظ می شه و بعد از پخت بوی خاص کدو بیشتر خودش رو نشون می ده.
آیا می شه در طرز تهیه کیک کدو حلوایی با شیره، شکر رو حذف کرد و فقط از شیره استفاده کرد؟
بله، این کیک با شیره خرما یا انگور کاملاً شیرین می شه و احتیاجی به شکر اضافه نداره. فقط اندازه شیره رو باید کمی بیشتر بریزین تا طعم کامل تر بشه.
برای پف بهتر کیک باید چیکار کنین؟
تخم مرغ ها رو جداگانه و حسابی هم بزنین تا حجم بگیره. بعد مواد تر رو با لیسک از پایین به بالا مخلوط کنین تا هوای داخل خمیر حفظ بشه و کیک نرم تر دربیاد.
با چه روشی می شه فهمید کیک کاملاً پخته؟
وقتی خلال دندون رو در مرکز کیک فرو کنین و تمیز بیرون بیاد، یعنی پخت کامل شده و بافت داخلی دیگه خام نیست.
بافت کیک کدو حلوایی با شیره باید چه حالتی داشته باشه؟
بافتش باید لطیف، مرطوب و کمی چسبنده باشه، نه خشک و پوک؛ یعنی موقع برش خوردن حالت نرم و خوش انعطاف خودش رو حفظ کنه و بوی طعم دهنده ها به خوبی حس بشه.
منبع: افق کوروش