طرز تهیه نان قلیفی خوشمزه زابلی

به گزارش دانشنامه آریایی، طرز تهیه نان قلیفی شما را به سیستان خواهد برد. این نان اصالتی بلوچی دارد و از زابل خود را به سفره شما رسانده است. نان قلیفی با خمیر مایع و آرد گندم تهیه شده و به علت وجود سیاه دانه، تخم گشنیز و بعلاوه رازیانه، طعم و عطر العاده ای دارد. این نان سریع آماده شده و بسیار قوی است. طرز تهیه این نان راحت است و برای آماده سازی و طبخ آن نیازی به هم زن برقی یا فر نخواهید داشت.

طرز تهیه نان قلیفی خوشمزه زابلی

طرز تهیه نان قلیفی

زمان آماده سازی90 دقیقه
زمان پخت45 دقیقه
اندازه سختیمیانه

طرز تهیه نان قلیفی زابلی

نان قلیفی را برای عصرانه یا صبحانه تهیه می نمایند. این نان بدون نیاز به فر، در تابه آماده می گردد. البته در شهرهای دیگری مانند سبزوار و نیشابور هم این نان سنتی سبک و لذیذ را از گذشته طبخ می کردند و در مواد اولیه آن ها یکی است. اندازه شکر به کار رفته در این نان برخلاف طرز تهیه شیرینی عسلی کم بوده و صرفا برای طعم بخشی به نان استفاده می گردد. در ادامه با طرز تهیه نان سیستانی قلفی ما را همراهی کنید.

مواد اولیه برای تهیه نان غلیفی

در طرز تهیه نان زابلی قلیفی مواد اولیه ساده و در دسترس هستند. تخم مرغ و شیر، آرد و شکر و کمی سبزی و ادویه، طعم دهنده ها و مواد اولیه ای هستند که برای تهیه نان قلیفی مورد استفاده قرار می گیرند.

مواد اولیهاندازه مورد نیاز
تخم مرغ1 عدد
شیرنصف پیمانه
آرد گندم1 پیمانه و نیم
شکر1 قاشق غذاخوری
آب ولرمبه اندازه لازم
خمیر مایه1 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده، تخم گشنیز، رازیانه، سیاهدانه، زردچوبهبه اندازه لازم

مراحل تهیه نان قلیفی

طرز تهیه قلفی نیشابوری با نان قلفی سیستان شباهت زیادی دارد. مواد اولیه یکی هستند و طرز تهیه و پخت هم یکسان است. در ادامه با این طرز تهیه گام به گام با شما خواهیم بود.

  • مرحله اول: در مرحله اول از طرز تهیه نان غلیفی ابتدا باید یک کاسه مناسب انتخاب نموده و شکر و خمیر مایه را در آن مخلوط کنید.
  • مرحله دوم: حالا تمام مواد را خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. بعد از آن آرد را اضافه نموده و مجدد هم بزنید.
  • مرحله سوم: در ادامه باید به این مواد اندازهی آب ولرم افزود. خمیر شما باید نسبتاً شل و روان باشد. البته آبکی بودن و شل بودن آن نباید زیاد باشد. خمیر حالت و فرمی مثل ماست غلیظ خواهد داشت.
  • مرحله چهارم: حالا که خمیر شما آماده است، باید روی سطح خمیر را با سلیفون آشپزخانه بپوشانید و اجازه دهید که به مدت 30 دقیقه در دمای محیط استراحت کند. خمیر نان غلیفی شما باید در این مدت زمان حباب زده و آماده گردد.
  • مرحله پنجم: نکته اینجاست که این خمیر به دمای بالا و محیط خیلی گرمی نیاز ندارد. به عبارتی طرز تهیه نان قلفی سبزواری یا سیستانی با سایر نان ها فرق دارد.
  • مرحله ششم: بعد از گذشت 30 دقیقه حالا می توانید شیر و تخم مرغ را به سایر مواد خود اضافه کنید و مجدد تمام مواد را خوب هم بزنید
  • مرحله هفتم: سپس زعفران دم نموده، رازیانه، زردچوبه، سیاه دانه و تخم گشنیز را به خمیر و سایر مواد افزود و مجددا خوب با هم ترکیب کنید.
  • مرحله هشتم: درطرز تهیه نان قلیفی اگر تمایل داشتید تا نان شما شیرین باشد، شکر و در صورت علاقه به نان نمکی، کمی نمک به این ترکیبات اضافه کنید. افزودن شکر یا نمک کاملا به ذائقه شخصی شما بستگی دارد. حالا مجددا تمام مواد را خوب با هم ترکیب کنید تا به غلظت مایه کیک برسند.
  • مرحله نهم: بعد از آن نیاز است که مجددا خمیرنان غلیفی شما 30 دقیقه دیگر در دمای محیط استراحت کند. البته طرز تهیه قلفی با خمیر نانوایی نیز امکان پذیر است. تنها کافی است که سبزیجات و ادویه جات را در ادامه به همراه شکر یا نمک به خمیر خود اضافه کنید.
  • مرحله دهم: حالا در ادامه بعد از گذشت مدت زمان 30 دقیقه، یک تابه مناسب انتخاب کنید. درون تابه را روغن ریخته و سطح آن را کاملا چرب کنید. سپس اجازه دهید تا روغن و تابه به خوبی گرم شوند.
  • مرحله یازدهم: بعد از گرم شدن تابه، حالا خمیر را کف آن پهن کنید. شما می توانید خمیر را به 2 قسمت نیز تقسیم نموده و نان را در 2 مرحله طبخ کنید. سپس درب تابه را ببندید تا نان شما به آرامی پخته گردد.
  • مرحله دوازدهم: بعد از پخته شدن یک طرف نان، حالا آن را برگردانید تا سمت دیگر نیز کاملا پخته شده و طلایی رنگ گردد. در نهایت نان قلفی خوش طعم و معطر شما آماده است.

چند نکته مهم در طرز تهیه نان قلیفی

مانند طرز تهیه انواع کیک و شیرینی ، پخت این نان هم به چند نکته ریز و مهم نیاز دارد که در ادامه آن ها را به شما ارائه خواهیم کرد.

  • نکته اول اینکه طرز تهیه قلفی در توستر نیز امکان پذیر است. کافی است که خمیر آماده شده را در توستر قرار داده و اجازه دهید تا به آرامی پخته و مغزپز گردد.
  • اگر حرارت تابه زیاد باشد، نان خمیر خواهد شد و به خوبی مغز پخت نمی گردد.
  • توصیه می کنیم که در زمان پخت حتما از شعله پخش کن بهره ببرید.
  • در نهایت اگر تصمیم گرفتید که نان را در 2 مرحله آماده کنید، بد نیست بدانید که ارتفاع نان شما کم خواهد شد، اما به خوبی مغزپز و آماده می گردد.

نان قلیفی برای سفره صبحانه و عصرانه شما

در این مطلب طرز تهیه نان قلیفی را با هم مرور کردیم. همانطور که در ابتدا به آن اشاره شد، این نان به شدت مقوی است و طرز تهیه متفاوتی نسبت به سایر نان ها دارد. پس پیشنهاد می کنیم که این نان را تهیه کنید و از طعم ان لذت ببرید.

البته، اگر تمایل دارید تا چند نوع نان و شیرینی آماده کنید و احساس می کنید که با تهیه این نان فرصت تهیه دیگر کیک و شیرینی را از دست می دهید، از خبرنگاران یاری بگیرید. در واقع، به پخت این نان مشغول شوید و سایر موارد دلخواه را آنلاین از قسمت خرید شیرینی سفارش دهید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 19 بهمن 1403 بروزرسانی: 19 بهمن 1403 گردآورنده: encaria.ir شناسه مطلب: 2534

به "طرز تهیه نان قلیفی خوشمزه زابلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان قلیفی خوشمزه زابلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید