طرز تهیه پیراشکی کرم دار بازاری شکلاتی یا ساده بدون فر
به گزارش دانشنامه آریایی، پیراشکی چه به صورت اسنک پر شده با گوشت و سبزیجات و چه به صورت شیرینی همواره پرطرفدار بوده است. اگر در این روزهای شیوع کرونا و فاصله گذاری اجتماعی شما هم ترجیح می دهد پخت انواع غذا و شیرینی را در خانه تجربه کنید پیشنهاد ما به شما پیراشکی کرمدار است. طرز تهیه پیراشکی کرم دار بازاری را در مجله خبرنگاران بخوانید.
طرز تهیه پیراشکی کرم دار بازاری در خانه
مواد لازم برای 25 عدد پیراشکی متوسط
آرد: 700 الی 800 گرم (معادل 5 لیوان فرانسوی دسته دار)
خمیر مایه: 1 قاشق غذاخوری
شکر ¼ لیوان فرانسوی دسته دار
آب ولرم: ¼ لیوان فرانسوی دسته دار
شیر ولرم: 1 و ½ لیوان فرانسوی دسته دار
روغن مایع یا کره: ¼ لیوان فرانسوی دسته دار
نمک: نوک قاشق چایخوری
وانیل: ¼ قاشق چایخوری
مواد لازم برای کرم پیراشکی
شیر سرد: 3 لیوان فرانسوی دسته دار
آرد: 4 قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت: 4 قاشق غذاخوری
شکر: ¾ لیوان فرانسوی دسته دار
وانیل: ¼ قاشق چایخوری
کره: 30 گرم
طرز تهیه
مرحله اول
برای درست کردن خمیر پیراشکی ابتدا 1 قاشق غذاخوری شکری، آب ولرم و خمیر مایه با هم مخلوط کنید و 10 دقیقه به صورت روباز کنار بگذارید تا خمیر مایه عمل بیاید.
مرحله دوم
در این فاصله تخم مرغ، نمک، وانیل، شکر، روغن و شیر ولرم را با چنگال با هم مخلوط کنید. وقتی که این ترکیب را خوب هم زدید و یکدست شد آرد را در چند مرحله اضافه کنید و مرتب هم بزنید. آرد را در حدی اضافه کنید که یک خمیر لطیف به دست بیاورید که به دست نمی چسبد (بین 750 تا 800 گرم آرد بهره ببرید). طرز تهیه خمیر پیراشکی با ماست هم مرسوم است اما خمیر پیراشکی با شیر تردتر و پفکی تر می گردد.
مرحله سوم
دست تان را کمی آردی کنید و خمیر را با دست ورز دهید. سپس کف یک کاسه را هم کمی آردپاشی کنید و خمیر را در آن بگذارید. درب کاسه را بپوشانید و به مدت 1 ساعت به خمیر استراحت بدهید تا به اصطلاح خوب برسد و حجم آن دو برابر گردد. به این ترتیب یک خمیر پیراشکی پفکی خواهید داشت. مراقب باشید زمان استراحت خمیر زیاد نگردد (بیشتر از 4 ساعت) چون در این صورت خمیر ترش می گردد.
مرحله چهارم
در این مرحله خمیر را با وردنه باز کنید. قطر خمیر باید حدود 1 سانتی متر باشد. سپس خمیر را به سایز دلخواه تان با قالب یا ته یک لیوان قالب بزنید.
مرحله پنجم
یک کاغذ روغنی را کمی آرد پاشی کنید و خمیرهای قالب زده برای پیراشکی را روی کاغذ روغنی بگذارید. روی خمیرهای قالب زده را به مدت 20 دقیقه با یک پارچه نخی بپوشانید.
مرحله ششم
در یک قابلمه یا ماهیتابه عمیق و گود روغن بریزید. مقدار روغن نباید کم باشد چون در این صورت خمیر همه روغن را به خودش جذب می نماید. وقتی روغن داغ شد خمیرهای قالب زده شده را روی شعله ملایک گاز در روغن سرخ کنید. هر چه روغن داغ تر و شعله ملایم تر باشد پیراشکی شما طلایی تر و مغز پخت تر می گردد. بلافاصله بعد از قرار دادن خمیر در روغن با یک قاشق مرتب روی خمیرها روغن بریزید تا خمیر پیراشکی پف کند. چند بار این خمیر را برگردانید تا هر دو طرف خمیر طلایی گردد. طرز تهیه پیراشکی دونات هم البته به همین شکل است با این تفاوت که بعد از قالب زدن دوباره وسط خمیر قالب زده شده را هم با ته ماسوره یک حفره ایجاد می کنید. بعد از پخت دو طرف خمیر و طلایی شدن آن ها را روی دستمال کاغذی آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی گرفته گردد. طرز تهیه پیراشکی دونات را در اینجا بخوانید.
مرحله هفتم
بعد از خنک شدن پیراشکی ها از وسط با یک چاقوی تیز پیراشکی را برش بزنید و با کرم پیراشکی پر کنید. در صورتی که پیراشکی شکلاتی دوست دارید روی پیراشکی شکلات آب شده یا پودر قند بپاشید.
طرز تهیه کرم پیراشکی
برای درست کردن کرم پیراشکی شیر را با آرد و نشاسته ذرت مخلوط کنید و از صافی رد کنید. سپس روی شعله ملایم گاز بگذارید و هم بزنید. شکر را هم اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا غلیظ گردد. بعد از اینکه کرم کمی غلیظ شد وانیل و کره را هم اضافه کنید و مرتب هم بزنید. وقتی که کرم پیراشکی به غلظت فرنی رسید آن را کنار بگذارید تا خنک گردد.
نکته مهم خمیر پیراشکی؛ طرز تهیه خمیر جادویی برای پیراشکی
*برای درست کردن خمیر پیراشکی مراقب باشید که بیش از حد آرد اضافه نکنید. هر چقدر خمیر شما لطیف تر باشد پیراشکی شما پفکی تر و نرم تر می گردد. برای دریافت چسبندگی خمیر موقع ورز دادن آرد اضافه نکنید بلکه دست تان را به آرد آغشته کنید و روی خمیر بکشید.
*برای درست کردن پیراشکی می توانید از خمیر جادویی هم بهره ببرید. در این صورت هم می توانید خمیر جادویی را با مخمر و هم بدون مخمر درست کنید. طرز تهیه خمیر جادویی برای درست کردن پیراشکی و انواع پیتزا را در اینجا بخوانید.
منبع: افق کوروش