منشا نخاله های ساختمانی دپو شده در حریم کوه های شیوشگان چیست؟
به گزارش دانشنامه آریایی، ایسنا/ براساس آخرین خبرهای واصله، نخاله های ساختمانی دپو شده در حریم کوه های شیوشگان بچشم می خورند که تعرض به حریم نخستین سگونتگاه انسان در کرمان بحساب می آید.
جهت دریافت خدمات ساخت و ساز ویلا با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.
نخاله های کدام اثر تاریخی را در شیوشگان دپو می نمایند؟
حرف های امید ابراهیمی، فعال میراث فرهنگی کرمان از تپه هایی که پر شده اند از نخاله ساختمانی و توسط کامیون هایی به صورت شبانه در مکانی معین پشت شیوشگان تخلیه می شوند، حکایت دارد. او می گوید: بخشی از شمال شرقی کوه شیوشگان در حال تبدیل شدن به آرامستانی جدید است و در انتهای آن مدتی است که شهرداری نخاله هایی را خالی نموده، نخاله ها را آنالیز کردم، متاسفانه اکثرشان را سفال، کاشی و خشت خام تشکیل می دهند. این دانش آموخته کارشناسی مرمت آثار تاریخی با بیان اینکه به نظر می رسد در طول ماه های گذشته حدود 100 تا 200 کامیون نخاله از یک اثر تاریخی در این بخش از محوطه شیوشگان تخلیه شده، ادامه می دهد: از نقطه ای از این محوطه تاریخی، دری سفید رنگ که روی آن تابلوی مجموعه دولتی نصب شده از دیگر فضای کوه جدا می گردد. به نظر می رسد اقداماتی که انجام می شوند توسط نهادی مانند شهرداری در دست انجام باشد. یعنی ممکن است این نهاد شهری خانه ای، محوطه ای یا حتی یک مجموعه تاریخی را با توجه به انبوه نخاله های دپو شده تخریب نموده باشد، شاید هم این بخش مکانی برای دپوی همیشگی نخاله ها باشد. وی با این وجود به دپو شدن این نخاله ها در منظر کوه و غارهای تاریخی که انگلیسی ها در زمان حضورشان در کرمان در دوره قاجار ایجاد نموده اند، اشاره می نماید. او همچنین از صاف شدن زمین های کشاورزی و زراعی در حریم کوه و گنبد جبلیه قرار داشته اند، در روزهای گذشته خبر می دهد و می گوید: با توجه به صحبت هایی که شنیدم و نشانه هایی که به چشم دیدم همه زمین های زراعی را صاف نموده اند تا در این نقطه از شیوشگان نیز شهرک سازی نمایند، محوطه ای که به کوه های شیوشگان و صاحب الزمان (عج) چسبیده است. ابراهیمی در زمان حضورش در این محوطه با طوفان شنی روبرو می گردد که به واسطه دپوی این نخاله های ساختمانی، دید قلعه اردشیر و قلعه دختر را با خاک هایی که به هوا بلند می گردد، کاملا می پوشاند. در این شرایط کاملا منظر این بخش از شیوشگان از بین می رود. او اما به بخشی از همین زمین های کشاورزی که هنوز علاوه بر مراتع، گله های شتر و گوسفند در آن منطقه حضور دارند، اشاره می نماید و می گوید: از یک سو به نظر می رسد تخریب ها شبانه انجام می گردد و نخاله ها را در این منطقه تخلیه می نمایند، این در حالی است که علاوه بر بحث تاریخی بودن منطقه، اکوتوریسم و ظرفیت های گردشگری این منطقه نیز باید در نظر گرفته گردد. این فعال میراث فرهنگی طبیعت بکر، کوهستانی بودن، وجود چشمه هایی مانند چشمه شیردوش که ظرفیت های گردشگری خوبی برای اکوتوریسم دارد را از پتانسیل های گردشگری این منطقه می داند و ادامه می دهد: محیطی بودن این منطقه آن را به پاتوق ورزشکاران تبدیل نموده است، اما شرایط کنونی می تواند این ظرفیت را از این منطقه کوه های شیوشگان که در نزدیکی زیارتگاه سیدحسین(ع) واقع شده است، بگیرد.
منبع: همگردی