6 اشتباه زوج ها پشت میز مذاکره

به گزارش دانشنامه آریایی، داشتن گفت و گوی اصولی و ایجاد ارتباطی شایسته، برتر و پرجاذبه با همسر، مستلزم رعایت یک سری اصول است که معمولا زوج ها از آن غفلت می نمایند.

6 اشتباه زوج ها پشت میز مذاکره

به گزارش، یکی از رایج ترین عبارت های مراجعه نمایندگان به مراکز مشاوره این است: آقا یا خانم مشاور، به نظر می رسد که مسائل زندگی مشترک ما حل نشدنی است. ما هر دو از بحث و جدل خسته شده ایم. نمی توانیم با هم دو کلمه حرف بزنیم. خاتمه هر بحثی یا بیشتر شدن دعواست یا به قهر ختم می گردد. دیگر هیچ لذتی از زندگی و بودن در کنار هم نمی بریم و خیلی جدی به طلاق فکر می کنیم.

در این بین باید توجه داشت که اختلاف نظر و شبیه نبودن افکار، احساسات و رفتار های بین همسران کاملا طبیعی است چراکه وقتی دو نفر از دو دنیای کاملاً متفاوت، زندگی مشترک را در کنار هم آغاز می نمایند، یک سری تفاوت ها در بین شان هرچند شاید در روز های ابتدایی زندگی مشترک به چشم نیاید، اما کم کم پررنگ خواهد شد و احتیاج به مدیریت خواهد داشت؛ بنابراین به جای این که با بروز هر مسئله ای، اولین انتخاب تان طلاق باشد، بهتر است زمانی را برای شناخت یکدیگر و یادگیری مهارت های ارتباطی مؤثر در نظر بگیرید. باید بدانید که ایجاد ارتباطی شایسته، برتر و پرجاذبه، مستلزم شناخت کلی از دنیای مردان و زنان و تفاوت های زیستی و روان شناختی آن هاست که احتیاجمند مطالعاتی در این زمینه است. در ادامه به چند اشتباه زوج ها در زمان مذاکره با یکدیگر اشاره خواهد شد.

بعضی تحریفات شناختی از قبیل قضاوت کردن، عظیم نمایی یا کوچک نمایی، فاجعه انگاری، نصیحت کردن، سخنرانی کردن، فیلتر کردن کلام، تعمیم مبالغه آمیز، فکر خوانی، مقایسه کردن، نق نق کردن و...، موانعی جدی در برقراری ارتباط مؤثر با همسر هستند. توجه کنید که شیوه ارسال پیغام، بر شیوه دریافت آن اثر می گذارد و شیوه آغاز کردنِ کلام، اغلب معین نماینده نتیجه خواهد بود.

طلایی ترین راه حل برای داشتن مذاکره با کیفیت این است که زمان هایی را برای مصاحبه با همسر در نظر بگیرید که هر دو نفر به لحاظ روحی برای آن آمادگی داشته باشید، مثلاً عصبانی، غمگین یا... نباشید. ضمناً، زمان مصاحبه را حتماً به همسرتان گوشزد کنید، مثلاً بگویید: من 10 دقیقه با شما حرف دارم و شما هم بعدش 10 دقیقه می توانی صحبت کنی. حتما اجازه دهید همسرتان هم مثل شما حرف هایش را بزند و شما هم مخاطب فعالی در این مذاکره باشید.

جو مصاحبه را با مصرف تنقلات مورد علاقه دو طرف، آماده کردن چای و... به فرایندی لذت بخش تبدیل کنید. از چیدمان میز گرفته تا مطلوب بودن فضای مذاکره باید جوری باشد تا حس خوبی در شما ایجاد کند و فرایند مذاکره، مثمرتر پیش برود.

خیلی مهم است که درباره تنها یک موضوع، صریح، رک و بدون حاشیه پردازی مصاحبه را آغاز کنید و به خاتمه برسانید. اصطلاحاتی مانند این چه وضعیه، باشه، بعداً می فهمی!، درست حرف بزن!، باشه، فهمیدم با تو چی کار کنم، واقعاً که، این هم شد زندگی؟، دیگه بس کن! و... جملات ممنوعه هستند. صحبت های دو پهلو و کنایه آمیز هیچ یاریی نخواهد کرد. بی شک بسیاری از سوءتفاهم های زوج ها به علت ارسال پیغام های گنگ و آلوده در مذاکرات اتفاق می افتد.

مسائل گذشته و مسائل حل نشده قبلی را وارد فضای گفت وگوی فعلی نکنید. به اسم گوینده از بیان احساس یاری بگیرید و به اسم مخاطب، همدلی و همنوایی کنید. در ارتباطات تلفنی و پیغامکی به علت این که نقش فراکلام پررنگ تر است، احتمال ایجاد سوءتفاهم هم بیشتر از ارتباط رو در رو پیش می آید. برترین راه حل این است که دقت و توجه بیشتری را معطوف این فرایند کنید. بعلاوه و حتما مصاحبه را با خوشحالی به خاتمه برسانید. نباید در این فضا، با قهر و دلخوری همسرتان را رها کنید. توصیه می گردد تعداد دفعات مصاحبه را از تعداد کم، مثلاً یک بار در هفته آغاز کنید و به آن بیفزایید.

توجه داشته باشید شیوه برقراری ارتباط کلامی و فراکلامی (لحن، لهجه، سرعت کلام، حرکات بدن، هیجان پنهان در کلام و...) در ایجاد تفاهم، نقش معین نماینده ای دارد. همسرانی که می دانند از چه عبارات و کلماتی برای بیان نظر یا درخواست شان استفاده نمایند، به خوبی جهت حرکت خویش را در زندگی هموار می نمایند. هر کلمه نوعی بار روانی و عاطفی دارد و تأثیرات مسلم و پایداری را بر مخاطب می گذارد که بسیاری از زوج ها به آن بی توجه هستند.

منبع: زندگی سلام

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 8 مهر 1400 بروزرسانی: 8 مهر 1400 گردآورنده: encaria.ir شناسه مطلب: 1940

به "6 اشتباه زوج ها پشت میز مذاکره" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "6 اشتباه زوج ها پشت میز مذاکره"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید