برنامه ریزی 40 پروژه در حوزه هنر-صنعت فرش دستباف
به گزارش دانشنامه آریایی، تهران (پانا) - رییس مرکز ملی فرش ایران بیان کرد در مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت 12 برنامه و 40 پروژه در حوزه هنر-صنعت فرش دستباف برنامه ریزی شده است که تمامی این برنامه ها و پروژه ها با موضوع بخش خصوصی در حال اجرا است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی فراوری و تجارت ایران (شاتا)، فرحناز رافع در نشست هم اندیشی ذینفعان فرش دستباف با معاون اول رییس جمهوری که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار گردید، اضافه نمود: بیش از 12 قانون مستقیم در حوزه فرش دستباف داریم و در برنامه ششم توسعه به وظایف مرکز ملی فرش ایران در حوزه های رصد، تولی گری، نظارت و برنامه ریزی اشاره شده است.
رافع به تشکیل ستاد راهبری فرش دستباف در مرکز ملی فرش ایران اشاره نمود و گفت: در این ستاد 8 نفر از نمایندگان بخش خصوصی، اتحادیه های مختلف صادرکنندگان، فراوریکنندگان و فروشندگان فرش دستباف حضور دارند.
وی فعالیت بیش از 48 هزار تشکل، اتحادیه و صنف در حوزه هنر صنعت فرش دستباف را ظرفیت حائز اهمیتی برای ارتقا و توسعه در این حوزه بیان کرد.
رییس مرکز ملی فرش ایران توسعه بازار، ترویج و ارتقاء کیفیت فرش دستباف را از اولویت های وزارت صمت بیان کرد و اضافه نمود: پنج پروژه ذیل این اولویت تعریف شده است که در این راستا ایجاد خانه های فرش در کشورهای هدف صادراتی را دنبال می کنیم.
رافع شرح داد که خانه های فرش متکی به بخش خصوصی خواهند بود و در قانون ششم توسعه نیز راه اندازی این خانه ها ابلاغ شده است که شیوه نامه های آن تدوین و مورد تایید سازمان توسعه تجارت ایران نیز قرار گرفته است.
وی همچنین بهبود و ارتقاء زنجیره فرش دستباف در زنجیره تامین مواد اولیه را نیازمند همکاری دستگاه های مرتبط از جمله جهادکشاورزی، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، بانک مرکزی و دیگر دستگاه ها دانست و گفت: در مورد تامین مواد اولیه مانند نخ ابریشم و پشم باید کار بیشتری انجام گردد.
رافع با تاکید بر ضرورت های این موضوع گفت: اکنون در مواردی مجبوریم پشم با کیفیت وارد کشور کنیم، چراکه بیش از دو میلیون نفر در عرصه فرش دستبافت مشغول به کار هستند که باید توجه داشت اگر کیفیت پایین بیاید این افراد و خانواده های آن ها متضرر می شوند.
وی با تاکید بر این نکته که مزیت های صادراتی هنر صنعت فرش دستباف بسیار بالا است، گفت: مجوز ها به صورت الکترونیکی صادر می گردد و در این زمینه تسهیل های لازم صورت گرفته است. همچنین زیست بوم فناوری در حوزه فرش دستباف راه اندازی شده و استارت آپها ساماندهی شده اند تا بتوانیم زنجیره فرش دستباف را از پشم تا رنگ تکمیل کنیم.
رییس مرکز ملی فرش ایران همچنین بر توجه بیشتر صندوق ها و دستگاه های مرتبط با تسهیلات از جمله صندوق کارآفرینی امید، مشاغل خانگی وزارت کار و تسهیلات کارا برای یاری به ارتقاء بهتر هنر صنعت فرش دستباف تاکید نمود.
رافع ادامه داد: 17 طرح نیازمند تسهیلات داریم که با تکمیل آنها برای 20 هزار نفر در حوزه فرش دستباف شغل پایدار ایجاد خواهد شد.
وی با اعلام اینکه سال جاری 261 هزار و 64 نفر قالیباف بیمه تامین اجتماعی شده است، توضیح داد: درخواست برای 20 درصد افزایش بیمه شدگان در سال 1400 به تعداد 313 هزار نفر با تخصیص مبلغ تقریباً یک هزار و 500 میلیارد تومان صورت گرفته است.
رییس مرکز ملی فرش ایران همچنین شرح داد: برای اولین بار در دولت تدبیر و امید، بیمه درمان تکمیلی برای قالیبافان ارائه شده است که در یک هفته 23 هزار نفر برای دریافت این بیمه ثبت نام نموده اند.
رافع در خاتمه همچنین بر راهنمایی تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان به سمت هنر صنعت فرش دستباف و ارائه زیرساخت های لازم و تجهیز آکادمی ها و دانشگاه های این حوزه تاکید نمود.
در این جلسه علاوه بر اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری و علیرضا رزم حسینی وزیر صمت، محمد امید معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری و محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز حضور داشتند.
منبع: خبرگزاری پانا