تغذیه سالم برای سبزی نخورها
به گزارش دانشنامه آریایی، فرار از مصرف سبزی چه خام و چه پخته برای حفظ سلامت خوب نیست. بنابراین راه های ساده ای به منظور خوش طعم کردن سبزیجات برای کسانی که آن را دوست ندارند وجود دارد.زیرا بدن ما بسیاری از ویتامین ها، مواد مغذی، فیبر خوراکی، مایعات و ... را از سبزیجات و گیاهان دریافت می نماید. بعضی از گیاهان ترکیبات خاصی در خود دارند که در تقویت سیستم ایمنی و یاری به بدن برای مقابله با بیماری ها موثرند و افرادی که رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و میوه ها دارند کمتر در معرض بیماری هایی مثل حمله قلبی هستند. در ادامه به روش هایی برای خوش طعم کردن سبزی ها اشاره می کنیم:
اضافه کردن نمک
اضافه کردن کمی کره و نمک می تواند طعم بسیاری از غذاها را تغییر دهد. کافی است کمی آب و نمک یا کمی کره در تابه تفت دهید و آن را روی سبزیجات بریزید. البته اضافه کردن نمک و چربی ممکن است بخشی از مزایای مصرف غذایی را که تا پیش از این کاملاً سالم محسوب می شد، خنثی کند که این مسئله به میزان نمک و چربی که به غذا اضافه می گردد، بستگی دارد. به هر حال سبزیجات حتی با اضافه شدن این ترکیبات همچنان مواد مغذی خود را به بدن خواهند رساند.
استفاده از همه نوع سبزی
سبزیجات فقط شامل موارد کم طعم یا بد طعم و تلخ مشهور مثل کلم ، کاهو و ... نیست. به طور مثال نخود فرنگی سرخ شده طعمی کاملاً متفاوت از سبزی های مشابه دارد. در حقیقت راحت ترین و ساده ترین راه برای طعم دادن به سبزیجات تفت دادن آن است که هم بافت آن را خشک و ترد می نماید و هم طعم آن را بهبود می بخشد. سرخ کردن همچنین باعث معین تر شدن طعم شیرینی طبیعی بسیاری از سبزیجات می گردد. نخود شیرین، فلفل دلمه ای، هویج و ... از جمله سبزی های شیرین هستند که دست کم مشکل طعم متمایل به تلخ بعضی از سبزیجات را ندارند.
استفاده از سبزی ها در چاشنی
می توان سبزیجات مختلف را پوره یا بسیار خرد کرد و داخل سس یا به عنوان محتویات تشکیل دهنده یک غذا (مثلاً داخل کوفته) و ... استفاده کرد. باکمی ادویه می توان طعم سبزیجات را به خوبی پنهان کرد و بدون تحمل طعم، از مواد مغذی آن بهره مند شد.
جایگزین های سالم
بخش زیادی از مواد مغذی سبزیجات در میوه ها هم وجود دارد. به طور مثال ویتامین A که بیشتر در اسفناج و هویج وجود دارد، در میوه هایی مثل انبه، زردآلو و طالبی هم موجود است. فولیک اسید را به جز مارچوبه و کلم بروکسل، می توان در خردل سبز، پرتقال و موز هم پیدا کرد. میوه ها منبع خوبی برای تأمین آب و فیبر خوراکی مورد احتیاج بدن هستند که از این لحاظ می توانند جایگزین خوبی برای سبزیجات باشند. تنها مشکل میوه ها، کالری نسبتاً بالای آن ها در مقایسه با سبزیجات است. بنابراین کسانی که محدودیت کالری خاصی برای خود در نظر دارند یا مبتلا به دیابت هستند باید در باره مصرف میوه ها بسیار مراقب باشند. نکته دیگر در باره میوه ها این است که خوردن خود میوه بهتر از مصرف آب میوه آن بدون فیبر است.
منبع: همگردی