طرز تهیه شیرینی مربایی ساده نرم و لطیف خانگی
به گزارش دانشنامه آریایی، شیرینی مربایی از آن دسته شیرینی های سادهِ نرم و خانگی به شمار میرود که کوچک و بزرگ آن را دوست دارند. این شیرینی لطیف و خوشمزه تنها مختص به روزهای عید نیست، بلکه می توان آن را با بهانه و بدون بهانه به هر مناسبتی در سریع ترین زمان درست کرد. دستورهای متعددی برای تهیه شیرینی مربایی یا همان شیرینی آلمانی وجود دارد که به صورت خانگی می توان همچون شیرینی های بازاری آن را درست کرد. با خواندن طرز تهیه شیرینی مربایی با پیمانه به خوبی متوجه آسانی دستور تهیه این شیرینی خواهید شد. حال طرز تهیه شیرینی مربایی ساده را بخوانید تا بتوانید این شیرینی نرم و لطیف را برای عزیزان تان بدون بهانه درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی مربایی ساده
- آرد یک و نیم پیمانه
- پودر قند نصف پیمانه
- آرد شیرینی پزی 200 گرم
- کره 100 گرم
- زرده تخم مرغ یک عدد
- عسل یک قاشق مرباخوری
- آب یک قاشق غذاخوری
- وانیل یک دوم قاشق چای خوری
- مارمالاد به مقدار لازم
طرز تهیه شیرینی مربایی ساده
1. مایه شیرینی مربایی را درست کنید
شیرینی مربایی، مناسب پذیرایی برای هر جشن و دورهمی است پس چه بهتر که آن را در خانه خودتان درست کنید. در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی مربایی ساده باید در یک تابه مناسب کره را آب کنید. به یاد داشته باشید که نیازی به گرم شدن کره نیست. حال کره ذوب شده را به همراه پودر قند و وانیل داخل کاسه بریزید. تمامی مواد را برای 2 دقیقه با سرعت میانه بزنید تا به رنگ کرمی دربیاید. در ادامه یک زرده تخم مرغ را به مواد اضافه نموده و برای 2 دقیقه دیگر هم بزنید. یک قاشق عسل را هم همراه آب داخل کاسه بریزید. مواد را کمی هم بزنید. آرد را در چند مرحله داخل کاسه بریزید. مواد را با قاشق هم بزنید تا خمیر نرم و لطیفی در ظرف جمع گردد. در نهایت خمیر را داخل کیسه ریخته و برای 30 دقیقه داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند. در صورت عدم دسترسی به کره، طرز تهیه شیرینی مربایی با روغن جامد را بخوانید تا کار برایتان آسان تر گردد.
نکته 1: یک قاشق غذاخوری شیر ولرم هم می توانید به جای آب بهره ببرید.
نکته 2: اگر تمایلی به داشتن شیرینی مربایی ساده نداشتید در این مرحله می توانید یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو به مواد اضافه کنید.
2. خمیر شیرینی را قالب بزنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی مربایی ساده باید خمیر شیرینی را به ضخامت نیم سانتی متر روی سطح کارتان با یاری وردنه باز کنید. دقت داشته باشید که خمیر را صاف و یک دست پهن کنید. حال با قالب هایی که در دسترس دارید، خمیر را قالب بزنید. کف سینی فرتان را کاغذ روغنی پهن کنید. خمیرهای قالب زده را با فاصله از هم داخل سینی بگذارید. فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد. سپس سینی فر را برای 10 دقیقه داخل دستگاه بگذارید تا پخته شوند. در صورت نبود تخم مرغ نگرانی به خود راه ندهید چراکه می توانید با خواندن دستور تهیه شیرینی مربایی بدون تخم مرغ، آن را درست کنید.
نکته 1: خمیر را به تعداد زوج قالب بزنید.
نکته 2: شما می توانید لایه های زیری را ساده و لایه های رویی را با یاری ته ماسوره، یک سوراخ روی آن ایجاد کنید.
3. شیرینی ها را فیلینگ کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی مربایی ساده باید شیرینی ها را فیلینگ کنید. پس مارمالاد با طعم دلخواه در کنار دست تان داشته باشید. یک قاشق از مارمالاد را روی یکی از نان های شیرینی بریزید. خوب آن را در همه قسمت های لایه پایینی پخش کنید. سپس لایه رویی آن را بگذارید. کمی فشار دهید. از سویی دیگر از عسل هم به عنوان فیلینگ می توانید بهره ببرید. در نهایت شیرینی هایتان را با سس شکلاتی، پودر نارگیل و خلال بادام تزئین کنید.
نکات تکمیلی تهیه شیرینی مربایی ساده
دستور تهیه شیرینی مربایی راحت تر از حد تصورتان است تا جایی که می توان آن را در کم ترین زمان برای میهمانی ها درست کرد. نکات تکمیلی زیر مراحل تهیه شیرینی را آسان تر خواهد نمود.
طرز تهیه شیرینی مربایی ساده در قابلمه
شیرینی مربایی را همچون ده ها دستور در دنیای شیرینی پزی، نه تنها در فر بلکه در قابلمه و توستر هم می توان پخت. در دستور تهیه بدون فر و در قابلمه باید تمامی مراحل بالا را پیش ببرید. قابلمه ای مناسب انتخاب نموده و روی حرارت بگذارید. داخل آن را کاغذ روغنی پهن کنید. با گرم شدن قابلمه، خمیرهای قالب زده را داخل آن بچینید. در نهایت در قابلمه را به همراه دم کنی برای 20 دقیقه ببندید. بعد با توجه به ذائقه تان داخل دو لایه را با مارمالاد پر کنید.
طرز تهیه شیرینی مربایی ساده در توستر
در طرز تهیه شیرینی مربایی ساده در توستر باید مراحل تهیه مایه شیرینی را همچون بالا پیش ببرید. سپس خمیرهای قالب زده را در سینی توستر بچینید. دمای توستر را از 15 دقیقه قبل با دمای 155 درجه سانتی گراد گرم کنید. یک کاسه کوچک آب جوش داخل توستر بگذارید. خمیر رویی را برای 10 تا 15 دقیقه داخل توستر قرار دهید. این کار را برای هر دو روی شیرینی انجام دهید. سپس شیرینی را با توجه به ذائقه تان با مارمالاد مورد نظر پر کنید. برای درک این مطلب می توانید طرز تهیه شیرینی مربایی بدون فر را در کتاب کاله بخوانید.
خمیر شیرینی مربایی ساده
خمیر شیرینی مربایی بسیار نرم و لطیف است تا جایی که به راحتی می توان آن را قالب زد. گاهی خمیر، حالت چسبندگی پیدا می نماید که باید از مقداری آرد یاری بگیرید. تنها دقت داشته باشید که آرد را به مقدار ای اضافه کنید که سفت نگردد. در آخر آن که در طرز تهیه شیرینی مربایی نباید خمیر را ورز دهید چراکه به روغن زیادی خواهد افتاد. در نتیجه خمیر خشک و سفت خواهد شد. طرز تهیه شیرینی مربایی بدون کره را حتما بخوانید چون در تهیه این شیرینی به کارتان می آید.
تزئین شیرینی مربایی ساده
دستور تهیه شیرینی مربایی بسیار ساده است اما در تزئین آن می توانید کمی خلاقیت به خرج بدهید و رنگ ولعاب به آن بدهید. استفاده از فیلینگ های رنگارنگ و خوشمزه اولین نکته ای است که به تزئین شیرینی تان یاری می نماید. برای سرو این شیرینی به روش بازاری می توانید از سس شکلاتی، پودر پسته، کنجد، پودر نارگیل، مغزیجات خردشده، ژله مغزی، شکلات خردشده و گل محمدی یاری بگیرید.
فیلینگ شیرینی مربایی ساده
شیرینی مربایی را به خمیر لطیف و مواد میانی آن می شناسند پس در تهیه شیرینی باید در انتخاب فیلینگ ها دقت داشته باشید. مارمالاد هلو، مارمالاد سیب، سس شکلاتی و عسل از رایج ترین آن ها است که می توانید با توجه به ذائقه تان یکی از آن ها یا هر دو را انتخاب کنید.
منبع: کتاب کاله