طرز تهیه شیرینی حلزونی مغزدار حرفه ای با همه ترفندها
به گزارش دانشنامه آریایی، شیرینی حلزونی مغزدار یکی ار خوشمزه ترین شیرینی های بندر ترکمن به شمار میرود که آن را به نام کلوچه حلزونی هم می شناسند. این شیرینی رولی بیشتر برای پذیرایی در جشن ها و اعیاد از آن استفاده می گردد. این شیرینی خوشمزه را بسیار سریع و در کمتر از 15 دقیقه در منزل با همه ترفندهایش می توانید برای خود درست کنید. شیرینی حلزونی را به روش های مختلفی به صورت دارچینی، کرم دار و بدون فر برای پذیرایی از عزیزان تان می توانید تهیه کنید. این شیرینی خوشمزه ظاهری شبیه به رول دارچینی دارد که به همراه چای یا قهوه می توانید آن را سرو کنید. در ادامه مطلب می توانید طرز تهیه شیرینی حلزونی مغزدار را بخوانید و در روزهای تعطیل برای اعضای خانواده تان درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی حلزونی مغزدار
- آرد 500 گرم
- فندق پودرشده 300 گرم
- شیر 250 میلی لیتر
- شکر 230 گرم
- کره 80 گرم
- مایه خمیر یک قاشق غذاخوری
- وانیل به میزان لازم
- عسل به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه شیرینی حلزونی مغزدار
1. خمیر شیرینی را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی حلزونی مغزدار باید همچون طرز تهیه کیک ساده تمامی مواد، قبل از پخت 30 دقیقه در دمای محیط قرار بگیرند. سپس میزان آرد گفته شده را دو تا سه بار الک کنید تا یک دست گردد. حال یک کاسه مناسب انتخاب کنید تا در آن آرد الک شده، مایه خمیر، نمک، 80 گرم از شکر، شیر ولرم و کره نرم شده را بریزید و با یکدیگر مخلوط شان کنید. خمیری که در سرانجام به دست می آید باید صاف، یکدست و براق باشد. در نهایت روی کاسه را با یک پارچه تمیز بپوشانید تا برای 45 دقیقه کامل استراحت کند. شما می توانید خمیر را در جایی نسبتا گرم قرار دهید.
2. فر و مابقی مواد را آماده کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی حلزونی مغزدار ، فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد روشن تا خوب گرم گردد. یک کاسه دیگر انتخاب کنید تا در آن به جای مانده شکر، خامه، پودر فندق و وانیل را مخلوط و برای رومال کردن شیرینی آماده کنید.
3. خمیر شیرینی را رول کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی حلزونی باید روی سطح کار خود میزانی آرد بپاشید تا کار برایتان راحت تر گردد. خمیر شیرینی حلزونی را روی سطح کار خود به مقدار یک سانتی متر پهن کنید. اگر کار با خمیر برایتان سخت است باید آن را به دو قسمت تقسیم سپس هریک را جداگانه باز کنید. مخلوط خامه و پودر فندق را با یاری یک لیسک روی خمیر بمالید. خمیر را به آرامی و با دقت رول کنید. رول شیرینی حلزونی را به عرض دو سانتی متر برش دهید. رول های برش خورده را در سینی فر بچینید. حال با یاری یک قلمو یا برس شیرینی پزی باید شیرعسلی یا خامه را روی رول بزنید. در نهایت سینی را برای 20 دقیقه داخل فر بگذارید. شما باید اجازه دهید که شیرینی ها برای پنج دقیقه در فر خاموش باقی بمانند. در نهایت آن ها را با چای یا شیر دارچین سرو کنید. شما با در اختیار داشتن فندق به راحتی می توانید کیک فندقی را هم به ساده ترین روش درست کنید.
نکات تکمیلی پخت شرینی حلزونی مغزدار
شیرینی حلزونی جدا از طعم و مزه اش مانند شیرینی نارگیلی و کشمشی بی دردسر و بدون فر راحت در منزل تهیه می گردد. شما تنها کافی است ترفندهای آن را بخوانید تا به صورت حرفه ای درست ش کنید.
خشک نشدن شیرینی حلزونی
در طرز تهیه شیرینی حلزونی مغزدار باید یک کاسه آب به همراه سینی رول شیرینی در قرار دهید تا بخار آن منجر به نرمی شیرینی گردد. پیشنهاد ما به شما درست کردن پای سیب و دارچین برای روزهای تعطیل تان است.
طرز تهیه شیرینی حلزونی مغزدار بدون فر
در دستور تهیه شیرینی حلزونی بدون فر باید از تابه بهره ببرید. مراحل پخت را کامل پیش ببرید تنها به جای گرم کردن فر، میزانی روغن در تابه بریزید. با داغ شدن روغن، رول ها را برای چند دقیقه داخل آن سرخ کنید تا طلایی شوند. در آخر مخلوطی از شکر و دارچین روی آن ها بریزید.
رول کردن خمیر شیرینی حلزونی
شیرینی حلزونی مغزدار را به رول و ظاهر زیبایش می شناسند پس باید به دقت خمیر آن را رول کنید. شما بعد از استراحت خمیر باید آن را به قطر نیم تا یک سانتی متر باز کنید. خمیر را باید بهش کل مستطیل دربیاورید. روی آن را با مربا، عسل یا هرچه دوست دارید بمالید. در نهایت با دقت رول نموده و برش بزنید.
منبع: کتاب کاله