طرز تهیه کیک شاه توت؛ کیکی لطیف با طعمی ترش و شیرین
به گزارش دانشنامه آریایی، کیک شاه توت با بافت مخملی و طعم ترش و شیرین خود مانند طرز تهیه کیک توت فرنگی، یکی از دل فریب ترین کیک های میوه ای است که در فصل بهار و تابستان می توان آن را پخت. این کیک خوشبو و بهاری، برترین دسر خانگی برای میهمانی و دورهمی هایتان به شمار میرود که می توانید با آن میهمان هایتان را شگفت زده کنید. پس برای تهیه این کیک بی نقص در ادامه طرز تهیه کیک شاه توت را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه کیک شاه توت
- شاه توت تازه 150 گرم
- آرد ساده یک قاشق غذاخوری
- کره بدون نمک 225 گرم
- شکر 225 گرم
- تخم مرغ بزرگ چهار عدد
- آرد پف نماینده 200 گرم
- بادام آسیاب شده 300 گرم
- پوست لیمو یک عدد
مواد لازم برای روی کیک
- شکر دانه ریز 60 گرم
- آب لیمو دو قاشق غذلاخوری
طرز تهیه کیک شاه توت
مرحله اول: فر و قالب را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک شاه توت همچون دستور کیک اسفنجی ساده، تمام مواد لازم به ویژه تخم مرغ ها را از 30 دقیقه قبل در دمای محیط بگذارید. به سراغ فر و قالب کیک تان بروید. فر را با دمای 160 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد. حال به یک قالب مستطیلی نان در ابعاد 1.9 لیتری احتیاج دارید. پس آن را کمی با کره یا روغن چرب و داخل آن کاغذ روغنی پهن کنید. در صورت استفاده از روغن جدا نماینده برای قالب، دیگر احتیاجی به کاغذ روغنی نیست.
نکته: قالبی با حجم 1.9 لیتری تقریبا معادل یک قالب مستطیلی با ابعاد 25×10×7.5 است.
مرحله دوم: مایه خمیر را آماده کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه کیک شاه توت، شاه توت ها را در یک قاشق غذاخوری آرد ساده بغلتانید. سپس در یک کاسه بزرگ، کره نرم شده و شکر را تا اندازه ای هم بزنید که روشن و پفکی گردد. در ادامه چهار عدد تخم مرغ را هم داخل کاسه بشکنید. با دور تند هم زن مواد را با یکدیگر حسابی مخلوط کنید. نوبت به دیگر مواد می رسد؛ به ترتیب آرد پف نماینده، پودر بادام و پوست لیمو را به مخلوط اضافه کنید. شاه توت تنها برای کیک و مربا نیست به راحتی می توانید با خواندن طرز تهیه شربت شاه توت، آن را درست و در کنار کیک تان سرو کنید.
نکته: غلتاندن شاه توت ها در آرد از ته نشین شدن آن ها در کف قالب جلوگیری می نماید.
مرحله سوم: کیک را بپزید
در سومین مرحله از طرز تهیه کیک شاه توت باید نیمی از مایه کیک را داخل قالب بریزید. حال شاه توت های آغشته به آرد را به آرامی به مایه کیک اضافه کنید. مابقی مایه را هم بریزید سپس روی آن را با لیسک خوب کامل صاف کنید. قالب را برای یک ساعت و 10 دقیقه داخل فر بگذارید تا پخته گردد. حال که شاه توت در دسترس تان است به راحتی می توانید طرز تهیه مربا شاه توت را درست کنید تا یک مربای خوشمزه داشته باشید.
مرحله چهارم: لعاب شکری را درست کنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه کیک شاه توت باید آب لیمو و شکر را در یک کاسه تمیز خوب با یکدیگر مخلوط کنید تا مایع روانی در آخر داشته باشید. آن را روی کیک داغ تان بریزید. سپس زمان دهید تا کامل خنک گردد. در نهایت از قالب خارج و به سلیقه خودتان تزیین کنید. اگر به کیک میوه ای علاقه دارید حتما طرز تهیه کیک گیلاس؛ آموزش مرحله به مرحله آن را بخوانید.
نکات تکمیلی تهیه کیک شاه توت
کیک شاه توت یکی از خوشمزه ترین کیک هایی است که به عنوان دسر تابستانی با یک تزیین خاص برای دورهمی هایتان می توانید درست کنید. نکات تکمیلی زیر یاری تان خواهد نمود تا مراحل تهیه آن را راحت تر پیش ببرید.
طرز تهیه کیک رژیمی شاه توت
طعم و مزه کیک شاه توت کمی ترش و ملس است که با توجه به ذائقه خودتان می توانید اندازه شکر را بیشتر کنید. اگر ورزشکار هستید یا از رژیم غذایی خاصی پیروی می کنید بهتر است آن را با جو دو سرپرک ترکیب کنید. برای تهیه این کیک رژیمی به 200 گرم جوی دوسرپرک، 230 گرم آرد، یک قاشق غذاخوری پودر دارچین، 170 گرم کره، یک دوم قاشق چای خوری نمک و یک قاشق چای خوری نمک احتیاج دارید. برای مواد میانی کیک باید 440 گرم مارمالاد شاه توت، دو قاشق چای خوری آب لیمو و 45 گرم آرد ذرت احتیاج دارید.
ابتدا جو دوسرپرک را کامل ریز کنید سپس به همراه آرد، وانیل، دارچین و نمک داخل ظرف هم زن بریزید. مواد را با یکدیگر خوب مخلوط کنید. در آخر کره را هم داخل ظرف بریزید و برای دو دقیقه دیگر هم بزنید. حال قالب را با کاغذ روغنی بپوشانید. نیمی از مایه را داخل آن بریزید سپس با یاری قاشق فشار دهید. قالب را داخل یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.
در ادامه آرد ذرت، مارمالاد شاتوت و آب لیمو را داخل یک ظرف خوب مخلوط کنید. قالب را از یخچال بیرون آورده و مخلوط مارمالاد را روی آن کامل پخش کنید. در صورت علاقه به طعم دارچین می توانید طرز تهیه کیک سیب رنده شده و دارچین را در هر موقع از سال که خواستید درست کنید.
مابقی مایه کیک را هم بریزید و مجدد با یاری قاشق روی آن را صاف و کمی فشار دهید. در نهایت قالب را برای 40 تا 35 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی گراد داخل فر بگذارید تا طلایی و آماده سرو گردد. پیشنهاد ما به شما ورزشکاران طرز تهیه کیک رژیمی با جو پرک است.
استفاده از قالب نان در تهیه کیک شاه توت
مهم ترین علت استفاده از قالب نان loaf pan در طرز تهیه کیک شاه توت، عمق مناسب این قالب است؛ پخت آرام و یکنواخت کیک را به همراه دارد. از سویی دیگر از پخش یا ته نشین شدن شاه توت ها جلوگیری می نماید در نتیجه این میوه های ریز و ترش به خوبی در بافت کیک فرو می روند. این نکته را هم در نظر داشته باشید که فرم مستطیلی قالب در پخت مرکز کیک، ظاهر و برش های ضخیم آن بسیار تاثیرگذار است. با استفاده از این قالب به راحتی می توانید از پس طرز تهیه کیک کشمشی با پف زیاد در فر بربیایید.
استفاده از آرد پف دهنده
آرد پف دهنده که در اصطلاحات قنادی از آن با نام آرد خود بالابر Self-Raising هم یاد می گردد برای راحتی در تهیه کیک و شیرینی درست شده است. این آرد به صورت پیش فرض در خود بیکینگ پودر و نمک دارد در نتیجه احتیاجی به اضافه کردن دیگر مواد پف دهنده نیست. استفاده از این آرد در طرز تهیه کیک شاه توت منجر به نرمی بافت کیک، سبک و پف دار شدن آن خواهد شد.
از سویی دیگر طعم لطیف و میوه ای شاه توت هم در کیک حفظ خواهد شد. در صورت عدم دسترسی به این نوع آرد، با ترکیب آرد سفید، بیکینگ پودر و نمک دیگر جای نگرانی نیست.
استفاده از شاه توت یخ زده
کیک شاه توت را هر زمان از سال که بخواهید می توانید به سادگی آن را درست کنید به شرط آن که شاه توت های سالم و رسیده را در یک ظرف در بسته بریزند و در فریزر نگه داری نمایند. حال در دستور تهیه این کیک خوش عطر و خوشمزه باید شاه توت های یخ زده را بدون یخ زدایی به مایه کیک اضافه کنید. با این کار دیگر از آب انداختن و شل شدن بافت کیک جلوگیری می گردد. با تهیه شربت توت سیاه، به راحتی می توانید در گرمای تابستان از میهمان هایتان پذیرایی کنید.
در صورت تهیه این دستور، شادمان می شویم نظر و تجربه شما را در بخش دیدگاه ها بخوانیم.
منبع: کتاب کاله