طرز تهیه بیف استراگانف مرغ با قارچ؛ غذایی با سس خامه ای
به گزارش دانشنامه آریایی، بیف استراگانف یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب اروپایی است که نسخه های متنوعی از آن در سراسر جهان طبخ می گردد. اگرچه نسخه اصلی این غذا با گوشت گاو تهیه می گردد، اما طرز تهیه بیف استراگانف مرغ با قارچ هم هواداران زیادی دارد و انتخابی عالی برای افرادی است که در پی گزینه ای سبک تر و سریع تر هستند. ترکیب مرغ، قارچ، خامه و ادویه ها در کنار پاستا یا برنج، یک وعده غذایی کامل و دلچسب می سازد.

- سینه مرغ 400 گرم
- قارچ دکمه ای تازه 200 گرم
- پیاز میانه 1 عدد
- خامه صبحانه 1 پیمانه
- آب مرغ یا آب گوشت 1 سوم پیمانه
- روغن یا کره 2 قاشق غذاخوری
- آرد سفید 1 قاشق غذاخوری
- سیر رنده شده 1 حبه
- نمک، فلفل سیاه و جوز هندی به اندازه لازم
- آبلیمو تازه 1 قاشق مرباخوری
- پاستا، پوره سیب زمینی یا برنج (دلخواه) برای سرو
مراحل طرز تهیه بیف استراگانف مرغ با قارچ
مرحله اول: آماده سازی مرغ
سینه مرغ بدون استخوان و پوست را به صورت نواری یا مکعبی خرد کنید. کمی نمک، فلفل سیاه و آبلیمو به آن بزنید و برای 15 دقیقه کنار بگذارید تا طعم بگیرد.
برش قارچ ها
قارچ های دکمه ای را بشویید و خشک کنید. آن ها را به صورت ورقه ای برش بزنید. بهتر است از قارچ های تازه و سفت استفاده گردد تا هنگام پخت آب نیندازند.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز و سیر
در یک ماهیتابه، کمی روغن یا کره بریزید. پیاز را نگینی خرد نموده و با حرارت میانه تفت دهید تا سبک و طلایی گردد. سپس سیر رنده شده را اضافه کنید و چند ثانیه هم بزنید تا عطر آن بلند گردد.
مرحله سوم: پخت مرغ
مرغ طعم دار شده را اضافه کنید و با حرارت بالا آن را تفت دهید تا رنگ آن سفید و کمی طلایی گردد. مراقب باشید که مرغ بیش از حد خشک نگردد.
مرحله چهارم: اضافه کردن قارچ
قارچ های برش خورده را اضافه کنید و تفت دهید تا آب اضافی آن ها تبخیر گردد. وقتی قارچ ها کمی برشته شدند، آماده مرحله بعد هستند.
مرحله پنجم: افزودن آرد و آب مرغ
یک قاشق آرد سفید به مواد اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید تا طعم خامی آرد از بین برود سپس آب مرغ را به آرامی اضافه نموده و مواد را هم بزنید تا سس یکدستی حاصل گردد.
مرحله ششم: ترکیب با خامه
خامه را اضافه نموده و حرارت را کم کنید. مواد را به آرامی هم بزنید تا با سس مخلوط شوند. اگر سس بیش از حد غلیظ بود، کمی شیر یا آب مرغ اضافه کنید.
مرحله هفتم: افزودن ادویه ها و سرو استراگانف
در این مرحله نمک، فلفل سیاه و کمی جوز هندی تازه رنده شده را به غذا اضافه کنید. اجازه دهید سس چند دقیقه ای با حرارت کم جا بیفتد. استراگانف مرغ و قارچ را با پاستا، برنج یا پوره سیب زمینی سرو کنید. برای تزئین می توانید از جعفری خردشده بهره ببرید.
نکات کلیدی برای داشتن بیف استراگانف مرغ با قارچ خوشمزه
استراگانف مرغ با قارچ، از آن دسته غذاهایی است که با رعایت چند نکته ساده، طعم و بافت بسیار بهتری خواهد داشت. در ادامه، نکاتی را مرور می کنیم که با الهام از نسخه های مختلفی مثل طرز تهیه بیف استراگانف فرانسوی و ترکیبات مشابه، باعث می شوند نتیجه نهایی، حرفه ای تر باشد.
استفاده از قارچ بافت دار و تازه
برای اینکه غذا عطر و طعم قوی تری داشته باشد، از قارچ های تازه و سالم بهره ببرید. اگر از قارچ های قهوه ای استفاده گردد، طعم و ظاهر غذا به نسخه کلاسیک فرانسوی آن نزدیک تر می گردد. همان طور که طرز تهیه چیکن استراگانف ساده تأکید شده، قارچ یکی از عناصر اصلی این غذاست و کیفیت آن تاثیر زیادی روی طعم نهایی دارد.
تفت دادن مرغ قبل از اضافه کردن خامه
قبل از افزودن خامه، حتما تکه های مرغ را با حرارت زیاد و بدون درپوش تفت دهید تا هم آب نیندازند و هم طعم بهتری بگیرند. این مرحله به حفظ ساختار مرغ یاری می نماید و در بسیاری از روش های مانند طرز تهیه بیف استراگانف مرغ با خامه به آن تاکید می گردد.
استفاده از آرد برای ایجاد سس یکدست
یکی از ترفندهای کمتر شناخته شده برای داشتن استراگانف کرمی و بدون گره، اضافه کردن کمی آرد قبل از افزودن خامه است. آرد به سس یاری می نماید تا بافتی غلیظ و یکدست داشته باشد، بدون اینکه خامه بریده یا جدا گردد.
افزودن آبلیمو برای تعادل طعم
کمی آبلیمو باعث می گردد طعم خامه ای غذا از حالت یکنواخت خارج شده و توازن بین چربی و اسیدیته حفظ گردد. این روش در طرز تهیه بیف استراگانف مرغ با قارچ به شدت پیشنهاد می گردد، به خصوص زمانی که خامه غلیظ و پرچرب استفاده می کنید.
سرو با پاستای مناسب
استفاده از پاستای رشته ای یا فتوچینی، انتخاب هوشمندانه ای برای طرز تهیه بیف استراگانف مرغ با قارچ است. چراکه سس خامه ای بهتر به پاستا می چسبد و تجربه خوردن استراگانف لذت بخش تر می گردد. در بعضی نسخه ها مانند طرز تهیه بیف استروگانف با مرغ و پاستا حتی پاستا را با کره و جعفری هم مخلوط می نمایند.
نگهداری و گرم کردن مجدد
اگر اندازهی از بیف استراگانف مرغ با قارچ باقی ماند، حتما آن را در ظرف دربسته و در یخچال نگهداری کنید. هنگام گرم کردن مجدد، کمی شیر به آن اضافه کنید تا دوباره بافت خامه ای پیدا کند. استفاده از مایکروویو یا حرارت غیرمستقیم مناسب تر از شعله مستقیم است.
چیکن استراگانف بدون شیر
اگر به لاکتوز حساسیت دارید یا شیر در دسترس تان نیست، نگران نباشید. چیکن استراگانف را می توان بدون شیر هم خوش طعم درست کرد. کافی است به جای شیر از آب مرغ یا خامه گیاهی بهره ببرید. طعم نهایی چیکن استراگانف بدون شیر سبک تر می گردد اما همچنان کرمی و دلپذیر خواهد بود.
فوت و فن طرز تهیه بیف استراگانف در منزل با طعم رستورانی
اگر در پی طعمی خاص و خانگی هستید، طرز تهیه بیف استراگانف در منزل را با دقت و حوصله انجام دهید. استفاده از گوشت تازه و ورقه شده، تفت دادن آرام قارچ ها و افزودن خامه در مرحله آخر باعث می گردد سس نهایی لطیف، غلیظ و کاملا یک دست باشد؛ درست مثل نسخه های حرفه ای رستورانی.
منبع: کتاب کاله