غذاهای پرکالری مغز را کوچک می نماید!
به گزارش دانشنامه آریایی، نایب رئیس انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران گفت: براساس تحقیقات اجرا شده، هیپوکامپ سمت چپ مغز با مصرف نوشیدنی های شیرین، تنقلات شور و گوشت های فرآوری شده به مرور زمان کوچک می گردد و عملکرد ذهنی را تحت تاثیر قرار می دهد.
به گزارش خبرنگاران از ایرنا، سید ضیاء مظهری روز دوشنبه اضافه نمود: امروز بسیاری از مواد غذایی موجود در بازار به خصوص مواد غذایی فرآوری شده آماده یا نیمه آماده حاوی مقادیر زیادی روغن و چربی های مضر هستند و موادی مانند سوسیس، کالباس، پیتزا، همبرگر و سیب زمینی سرخ شده دارای چربی اشباع شده و نمک زیاد بوده که علاوه بر کوچک کردن مغز ، تنگی، انسداد عروق و بروز بیماری های قلبی عروقی را به دنبال دارند.
وی گفت: اگر سفره خانواده تحت هر عاملی قادر به تامین انرژی، پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی مورد احتیاج میلیاردها سلول تشکیل دهنده جسم افراد خانواده نباشد، بیماری های مختلف ناشی از کمبود مواد مغذی نیز بروز خواهد نمود.
مظهری ادامه داد: ابتلای افراد خانواده به انواع بیماری های عفونی، گوارشی یا ریوی ناشی از مصرف غذاهای پرچرب و پر کالری، گسترش سوءتغذیه شرایط جسمانی و توان فکری مبتلایان را به دنبال داشته و هر روز بیشتر از قبل آنها را ضعیف، ناتوان و فرسوده می نماید.
این متخصص تغذیه توضیح داد: در الگوهای تغذیه خانواده اگر زیاده روی و بیش خوری و بدخوری، تک خوری به صورت مستمر و به مدت طولانی انجام پذیرد، خطر ابتلا به بیماری های غیرواگیر مانند دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، اختلالات اسکلتی، سرطان ها، افزایش پرفشاری خون، چربی خون بالا و غیره اضافه نموده خواهد شد.
مظهری توضیح داد: مادر خانواده در حکم دروازه سلامتی در تهیه و تامین احتیاجهای سلولی اعضای خانواده به مواد مغذی نقش غیرقابل انکاری را به عهده دارد که همه روزه با تهیه و تامین سبد احتیاج تغذیه ای خانوار و انتقال آن به سفره و توزیع آن بین اعضای خانواده رسالت بزرگی را به عهده دارد و باید کوشش کند تا در چهارچوب امکانات و آگاهی های خود، به برطرف گرسنگی برحسب ذایقه تک تک افراد خانواده توجه نموده و رضایت همه را جلب کند.
به گفته وی، افزایش آگاهی های لازم در زمینه غذا و تغذیه، نحوه انتخاب مواد غذایی، فرآوری صحیح آنها و نحوه استفاده بهینه و هدفمند از امکانات موجود برای تمام گروه های جامعه به خصوص زنان منجر به برطرف بیش از نیمی از مسائل موجود می گردد، بدون اینکه بار مالی جدیدی را بر هزینه خورد و خوراک خانواده ها تحمیل کند.
منبع: جام جم آنلاین