آلرژی و توصیههای مهم در تزریق واکسن فایزر

به گزارش دانشنامه آریایی، اف دی ای به شهروندانی که دچار آلرژی هستند توصیه کرد که با مشورت پزشکشان، اطمینان حاصل نمایند که به مواد به کار رفته در واکسن ها حساسیت ندارند.

آلرژی و توصیههای مهم در تزریق واکسن فایزر

تنها افرادی که سابقه آلرژی های شدید به واکسن یا مواد استفاده شده در این واکسن ها را دارند باید از تزریق آن خودداری نمایند

با توزیع واکسن کرونای فراوریی فایزر-بیونتک در آمریکا و کانادا، مقامات مسؤول در خصوص کسانی که دچار آلرژی های مختلف هستند هشدار داده و توصیه هایی نموده اند. هفته گذشته، اداره نظارت بر دارو و فراوریات بهداشتی بریتانیا (ام اچ آراِی) گفت که افراد مبتلا به آلرژی های مهم باید از تزریق واکسن کرونا خودداری نمایند.

این هشدار به دنبال واکنش آلرژیک دو تن از کارکنان نظام درمان عمومی بریتانیا پس از دریافت واکسن صادر شد. هر دوی این افراد که سابقه واکنش های شدید آلرژیک داشتند و با خود آمپول های خودزن آدرنالین حمل می کردند، اکنون پس از درمان های لازم بهبود یافته اند.

به دنبال این واقعه دکتر جون رِین، رئیس ام اچ آر ای در بیانیه ای گفت: هر کس که دارای سابقه آنافیلاکسی (حساسیت های شدید) به واکسن، دارو یا مواد غذایی است، نباید واکسن فایزر-بیونتیک را تزریق کند. افرادی که به نخستین دوز واکسن، آنافیلاکسی نشان داده اند باید از تزریق دومین دوز خودداری نمایند.

آنافیلاکسی عارضه جانبی شناخته شده، اما نادر در مقابل هرنوع واکسن است. اغلب مردم دچار آنافیلاکسی نمی شوند و فواید (واکسن) در حفاظت از مردم در مقابل کووید-19 از مضرات آن بیشتر است. هرکه قرار است واکسن کووید-19 تزریق کند، باید در نوبت قرار خود با مرکز درمانی و پیش از تزریق سؤالات و سابقه آلرژی های جدی اش را با عضو نظام درمانی درمیان بگذارد.

دکتر رین اضافه کرد مردم می توانند کاملا اطمینان داشته باشند که این واکسن با استاندارد های دقیق ایمنی، کیفیت و تاثیر ام اچ آر ای مطابقت دارد. در این میان، اعضای اداره نظارت بر غذا و داروی آمریکا (اف دی ای) در طول آخر هفته ای که گذشت گفتند اغلب شهروندانی که دچار آلرژی های مختلف اند همچنان در مقابل واکسن فایزر بیونتک ایمن هستند.

اف دی ای که هفته گذشته مجوز توزیع و استفاده از این واکسن را صادر کرد می گوید تنها افرادی که سابقه آلرژی های شدید به واکسن یا مواد استفاده شده در این واکسن ها را دارند باید از تزریق آن خودداری نمایند.

دکتر پیتر مارکس، رئیس بخشی از اف دی ای که مجوز واکسن فایزر بیونتک را صادر نموده، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: ما به مردم می گوییم که جز در مواردی که به واکسن یا مواد به کار رفته شده در آن آلرژی شدید نشان داده اند، می توانند مورد تزریق قرار بگیرند.

دکتر مارکس به دنبال اعلامیه ام اچ آر ای بریتانیا مبنی بر این که افرادی که سابقه آنافیلاکسی داشته اند باید از تزریق واکسن فایزر خودداری نمایند، گفت: حدود 1.6 درصد مردم به نوعی ماده غذایی یا محیطی آلرژی شدید داشته اند. ما حقیقتا نمی خواهیم این تعداد از افراد قادر به استفاده از واکسن نباشند.

اف دی ای به شهروندانی که دچار آلرژی هستند توصیه کرد که با مشورت پزشکشان، اطمینان حاصل نمایند که به مواد به کار رفته در واکسن ها حساسیت ندارند.

روز آدینه، روسای شرکت فراوری داروی فایزر گفتند در طول آزمایشات گسترده بالینی نهایی شان روی حدود 44 هزار داوطلب دریافت واکسن هیچ موردی از واکنش های آلرژیک مشاهده ننموده اند. اما این آزمایشات، داوطلبان مبتلا به آلرژی های شدید به واکسن یا مواد به کار رفته در آن را دربر نگرفته است.

آن ها می گویند هیچ مورد آنافیلاکسی مرتبط با آزمایشات واکسن کرونا در شش هزار داوطلب دیگری که مورد تزریق واکسن واقعی و دارونما قرار گرفته بوده اند، مشاهده نشده است. در این گروه افرادی بوده اند که در مقابل گرده گیاهان و بعضی مواد غذایی آلرژی و سابقه آنافیلاکسی داشته اند.

روز شنبه، مقامات کانادا گفتند افرادی که پیش تر به واکسن حساسیت نشان داده اند نباید واکسن های فایزربیونتک را تزریق نمایند.

سوپریا شارما، مشاور ارشد بهداشتی کانادا گفت: اگر تا به امروز به واکسن (دیگری) یا این واکسن یا مواد به کار رفته در آن حساسیت نشان داده اید، باید از تزریق آن خودداری کنید. اما اگر آلرژی های دیگری دارید، می توانید این واکسن را بزنید.

او اضافه کرد که اداره بهداشت کانادا بر وضع مزاجی افرادی که واکسینه می شوند و هرگونه نشانه واکنش ناخواسته یا عوارض جانبی آن نظارت خواهد نمود. مقامات کانادا گفته اند انتظار دارند تا پیش از سرانجام ماه مارس تعداد شش میلیون دوز واکسن فایزر و مدرنا دریافت نمایند. هر واکسن باید در فاصله سه هفته و در دو دوز تزریق گردد.

منبع: ایندیپندنت

منبع: فرادید
انتشار: 1 بهمن 1399 بروزرسانی: 1 بهمن 1399 گردآورنده: encaria.ir شناسه مطلب: 1516

به "آلرژی و توصیههای مهم در تزریق واکسن فایزر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آلرژی و توصیههای مهم در تزریق واکسن فایزر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید