حرکت وزارت ارتباطات حول 3 محور در زمینه سرمایه گذاری خطر پذیر
به گزارش دانشنامه آریایی، به گزارش خبرنگاران، محمد جواد آذری جهرمی امروز در مراسم رونمایی از خدمت سرمایه گذاری جسورانه در ایده های نوآورانه که به صورت آنلاین در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار گشت، گفت: متأسفانه در کشور ساختارهایی وجود دارد که این ساختارها ما را ضعیف و نابود می کند.
وی با تأکید بر اینکه هیچ دشمنی نمی تواند به کشور ما حمله کند و ما را از بین ببرد، گفت: متأسفانه برخی از ساختارهای درونی کشور می تواند ما را نابود کند. وظیفه استارت آپ ها این است که بتوانند چنین ساختارهای ضعیف در کشور را بازسازی کنند تا شاهد کارایی بهتری باشیم.
آذری جهرمی با تأکید بر اینکه در برابر تغییر ساختارها همواره مقاومت هایی وجود دارد، ادامه داد: این مخالفت ها همواره توسط کسانی است که در سیکل سنتی دستی بر آتش دارند و بزرگترین موانع رشد اکوسیستم هستند.
وی با بیان اینکه مگر می شود کسی که بخواهد صادراتی داشته باشد، پرونده اقتصادیاتی نداشته باشد، گفت: مگر امروز ما سیستم اقتصادیاتی در درون کشور نداریم؛ خیلی سخت است وقتی کسی می خواهد صادراتی انجام دهد از سازمان اقتصادیات بپرسیم که میزان پرونده اقتصادیاتی و سوابق اقتصادیاتی آن چقدر است و آیا اقتصادیاتی پرداخت کرده یا خیر! کارتن خواب که اقتصادیات ندارد.
آذری جهرمی تاکید کرد: امروز در کشور علاوه بر سیستم اقتصادیاتی، سیستم امکان اتصال به دستگاه ها و سازمان ها وجود دارد ولی چرا این اتفاق نمی افتد! در این زمینه باید به دنبال پرتقال فروش گشت. کسی در این زمینه از کره مریخ نیامده است اما عده ای وجود دارند که همواره در همه دولت ها هستند و در همه نهادها و دستگاه ها حضور دارند، همین افراد نمی گذارند.
وی ادامه داد: پیدا کردن این افراد کار دشواری نیست، بنابراین استارت آپ ها و اکوسیستم نوآوری کشور باید زنجیره پیوسته و سنتی که در کشور وجود دارد را بهم بزنند که در این جهت سختی هایی وجود دارد.
جهرمی اضافه نمود: در جریان استارت اپی که در کشور ایجاد شده نیز عوامل حاکمیتی مشخص از جریان های خاص حضور دارند که آغاز به سرمایه گذاری در این اکوسیستم کردند؛ ولی در این فضا هر کدام از استارت اپ ها که متعلق به خودشان است را تقویت می کنند و مابقی را کنار می زنند.
به گفته وزیر ارتباطات، اکنون در مرحله استارت آپ خوب، استارت آپ بد هستیم؛ در واقع استارت آپی که برای ماست از نوع خوب و استارت آپی که برای دیگران است، از نوع بد است؛ انحصارگری ها آغاز می شود. نمونه نوین این امر این است که 10 درصد درآمد و اقتصادیات بخش فناوری و اطلاعات کشور را به صدا و سیمای انحصارگر بدهیم تا در این بخش انحصارگری کند. این بخش، این جریانات و این فرآیند نیز می گذرد و پشت در نمی ماند، چه ما باشیم و چه نباشیم.
آذری جهرمی تاکید کرد: البته که اعضای اکوسیستم ما در برابر این تغییرات نباید دلسرد شوند و باید بدانیم دشمن اکوسیستم، تغییر و پیشرفت هیچکدام از این موانعی که گفته شد نیست. اینها طبیعی است، چرا که شما یک چرخه اقتصادی بزرگ را می آوردید و خودتان پیشران اقتصاد می شوید.
آذری جهرمی با بیان اینکه جنگ های بزرگی در دنیا برای اقتصاد در حال شکل گیری است، اضافه نمود: آفت این اکوسیستم دلسرد شدن است؛ نباید این دلسردی رخ دهد و باید این تلاش ادامه پیدا کند.
وزیر ارتباطات بیان کرد: همواره انسان به دنبال آزادی و بعد از آن امنیت است؛ این انسان به عنوان یک موجود اجتماعی اگر قرار باشد آزادانه هر کاری را انجام دهد با مطلوب دیگر که امنیت است در تعارض است، سیاستگذاری پیروز در کشورهای مختلف دنیا این است که نقطه تعادل آزادی و امنیت را برقرار می کنند.کشور که نقطه تعادل بهتری را برگزیند کشور امن تر و آزادتری خواهد بود، نه می توان آزادی را به بهانه امنیت محدود کرد که قانون اساسی ما نیز به آن تاکید دارد و ما در ابتدای تشکیل انقلاب پذیرفته ایم که چنین فرآیندی را باید بر آن حرمت قرار دهیم و نه عکس این فرآیند امکان پذیر است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شرح داد: سرمایه گذاری دولت ها در اکوسیستم استارت آپی براساس ضوابطی آغاز به کار می کند؛ اگر دولتها بدون هیچ گونه ضوابطی آغاز به سرمایه گذاری کنند، بزرگترین فسادها رخ می دهد. پس به بهانه جلوگیری از فساد اگر سرمایه گذاری دولت ها به عنوان یک بازیگر بزرگ اقتصادی در اکوسیستم استارت آپی را ما محدود کنیم، به بخش خصوصی ظلم کردیم و به بهانه امنیت، جلوی توسعه، پیشرفت و آزادی را گرفته ایم، اگر هم باز بگذاریم مشخص است که چه اتفاقی می افتد.
حرکت وزارت ارتباطات حول 3 محور در زمینه سرمایه گذاری خطر پذیر
وزارت ارتباطات در ادامه خاطر نشان کرد: سیاستگذاری وزارت ارتباطات در این دوره از دولت، حول 3 محور برای سرمایه گذاری خطر پذیر دیده شده که اولین مسله ایجاد مچ فاوند بود.
وی در خصوص مچ فاوند ادامه داد: بخش خصوصی عالم تر از بخش دولتی است و اگر در جایی سرمایه گذاری کرد، بیشتر منافع و اقتصاد صرفه خود را در نظر می گیرد و به همان میزان وقتی بخش خصوصی در سرمایه گذاری خطر پذیر تصمیم گیری کرد، ما نیز به عنوان دولت به همان میزان او را ترغیب به سرمایه گذاری خواهیم کرد.
آذری جهرمی با اشاره به محور دوم گفت: محور دومی که در سرمایه گذاری خطر پذیر در وزارت ارتباطات در نظر گرفته بودیم این بود که منابع وام های کم بهره را در اختیار شتابدهنده ها قرار دهیم و کمی ضریب ریسک آنها را ما متقبل شویم.
وی با اشاره به محور سوم گفت: ما در وزارتخانه در زمینه نقطه تعادل سرمایه گذاری به دنبال آن بودیم که به ازای پیروزیت های ملموس پاداش های ملموس دهیم؛ در واقع به ازای نصب اپلیکیشن که توسط مردم نصب می شود، به گروه هایی که به این نقطه می رسند تسهیلاتی ارائه می کنیم.
وزیر ارتباطات اضافه نمود: اتفاقات خوبی در بخش هایی از دولت در راستای سرمایه گذاری اتفاق افتاده است و معاونت علمی، وزارت ارتباطات، صندوق نوآوری و شکوفایی از جمله ارگان هایی بودند که در این راستا، اقداماتی انجام داده اند.
آذری جهرمی با اشاره به خدمت جدید صندوق نوآوری و شکوفایی تأکید کرد: حتماً این حرکت ها می تواند ما را به نتیجه مطلوب نزدیک تر کند و قطعاً آنچه که کشور را هدایت خواهد کرد به جهت پیشرفت، مقاومت و ایستادگی نزدیکتر می کند.
به گزارش خبرنگاران، در این مراسم 4 شتابدهنده دانش بنیان تفاهم نامه در زمینه سرمایه گذاری جسورانه در ایده های نوآورانه را با حضور رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات منعقد کردند.
منبع: خبرگزاری مهر