خواص به لیمو را بشناسید
به گزارش دانشنامه آریایی، روزنامه خراسان: درد نوروپاتیک مزمن یا درد عصبی، اغلب در پی آسیب دیدگی سیستم عصبی به وجود می آید. دلیل های مختلفی برای بروز این درد وجود دارد. درد نوروپاتیک با حس ناخوشایند گزگز و سوزش همراه است. ازنشانه های مهم درد عصبی آلودینیا و هایپرآلژزیا هستند.
آلودینیا، احساس درد درپاسخ به محرک هایی است که درحالت طبیعی دردی ایجاد نمی نماید مانند لمس وهایپرآلژزیا احساس درد زیاد در برابر محرک هایی است که درد کمی ایجاد می نماید. از آن جا که درمان های فعلی اثربخشی کمی دارد و میزان زیادی درد را کاهش نمی دهند، تحقیقات بیشتر برای یافتن مسکن های تازه با آثار جانبی کمتر مورد احتیاج است.
گیاه به لیمو یا Lippia citriodora بومی آمریکای جنوبی است. از برگ این گیاه به علت رایحه لیمو مانند، در انواع مختلف غذاها و چای استفاده می گردد. در گذشته از به لیمو به طور گسترده برای درمان بیماری های مختلف مانند تب، سردرد، عفونت های پوستی و مسائل گوارشی و بعلاوه به علت آثار ضد اسپاسمی استفاده می شد.
مسائل خواب: دم نموده به لیمو یک دمنوش مطبوع و لذت بخش است که اثر ملایمی دارد و می توان از آن پس از شام یا آخر شب استفاده کرد تا یک خواب آرام و راحت داشت. این گیاه در تقویت اعصاب موثر است و با افسردگی نیز مقابله می نماید.
یاری به دستگاه گوارش: دم نموده به لیمو که عطری شبیه لیمو دارد، هضم غذا را بهبود می بخشد و ناراحتی های معده مثل نفخ و گاز معده را از بین می برد.
خواص دارویی
تقویت حافظه، ایجاد آرامش و درمان بی خوابی، دارای خواص ضد میکروبی قوی، مسکن، مقوی معده، برطرف نماینده دردهای عصبی، ضد تشنج،پایین آورنده تب و درمان نماینده سرماخوردگی و آسم، یاری به هضم غذا، ضد اسپاسم، ضد خستگی بدن، آرام بخش و آرام نماینده اعصاب، برطرف درد شکم ودل پیچه و کاهش نفخ موثر ، موثر در درمان سوء هاضمه.
میزان و نحوه مصرف
برای تهیه جوشانده به لیمو، 3 تا 10 گرم از برگ این گیاه را در نیم لیتر آب جوش دم و روزانه چند استکان از آن را مصرف کنید. بعلاوه می توانید یک قاشق چای خوری از برگ خشک آن را در نیم لیتر آب جوش دم کنید و مانند چای بنوشید.زنان در دوران آبستنی و شیردهی و بیماران دارای نارسایی کلیوی باید از مصرف زیاد به لیمو اجتناب نمایند.
خواص دیگر به لیمو و کاربردهای آن
برگ ها، بخش دارویی این گیاه هستند و بویی شبیه لیمو دارند. برگ ها را در اواخر تابستان جمع آوری می نمایند. پودر برگ گیاه به لیمو به رنگ سبز مات و دارای بوی معطر، طعم تند و کمی تلخ است. از به لیمو در درمان سوء هاضمه، نفخ، سردردهای یک طرفه، دردهای عصبی، سرگیجه و علایم سرماخوردگی استفاده می گردد به علاوه در تقویت حافظه و ایجاد آرامش نیز مفید است. بعلاوه به عنوان ادویه در مصارف خانگی نیز کاربرد دارد.
اسانس به لیمو دارای خواص باکتری کش و حشره کش است و بعلاوه در صنعت عطرسازی نیز از آن استفاده می گردد.استفاده موضعی به لیمو ممکن است باعث حساسیت پوستی گردد. برگ و اسانس به لیمو را باید دور از نور، در جای خنک و دربسته نگهداری کرد. از فراورده های موجود در بازار آن، می توان به چای ورون اشاره نمود
اگر شما از مسائل سوزش سر دل، کلیه یا صفرا رنج می برید، باید قبل از استفاده از به لیمو بادکتر خود مشورت کنید و برای محافظت از مینای دندان های خود ، حداقل نیم ساعت صبر کنید بعد مسواک بزنید
پ
منبع: برترین ها